Författartorget

En mängd böcker på ett bord

Lördag 16/10 2021 , kl. 10:00 - 12:00

Pris: Fri entré
Möt våra lokala författare

I foajén på Culturum kommer möjligheten finnas att träffa några av våra lokala författare som visar och berättar om sina böcker. Det blir en mini-mässa med bokförsäljning.

Författare som kommer att deltaga:

Ahmad Eid

En entreprenör, affärsängel och föreläsare. Sedan tjugoårsåldern har han startat och drivit en rad framgångsrika bolag inom flera olika branscher

Kort om boken ”First Eid – från ligist till aktad affärsman”

Berättelsen om klassresan från miljonprogrammets utanförskap till stjärnskott inom näringslivet är en sannsaga, med få motsvarigheter i den svenska litteraturen. Det finns hopp. Och en väg ut ur eländet. Det är om inte annat Ahmad Eids självutlämnande och inspirerande självbiografi ett bevis för.

Ahmad Eids karriär startade som autodidakt telefonförsäljare. Hans svada och framåtanda gjorde honom till en raket inom telekombranschen. Han och några kompisar startade eget och blev snabbt en aktör att räkna med. Efter några år sålde han sin ägarandel i företaget och fick rejält betalt. Pengar han investerade i ett företag verksamt i en annan bransch, i ett företag som under hans ledning blev den ledande grossisten inom sin nisch. Ahmad har nu även sålt det bolaget och gått vidare mot nya utmaningar.

Hur det är möjligt att göra den här typen av klassresa på så kort tid? I Ahmad Eids fall kom drivkraften från den okuvliga viljan att en dag visa alla sina belackare. Att han inte var någon loser. Att han dög något till. Att han förr eller senare tänkte ta en gruvlig revansch.

 

Nina Statheus

Sjungandes genom restaurangkök, lärarjobb och skrivkurser fram till bibliotekets vrår och skrymslen har hon rest och fantiserat sig fram i de härligaste delar av världen.
Med hittepåord och språkmelodi finns alltid något nytt att upptäcka och ett äventyr att uppleva tillsammans. Stort som litet.

Hösten 2019 mötte vi hennes karaktärer Lugn och Fin för första gången i bilderboken Lugn och Fin på Spökjakt. Där får vi följa med in i en magiskimrande och spöklik värld där konstiga spår finns och märkliga saker händer. Och kanske finns det ett monster eller två under snurriga trappen.

Hösten 2020 fick vi möta Lugn och Fin igen, men i en betydligt blötare miljö. Lugn och Fin ska till bästaste badhuset. Där ska de bada och dyka. Svirvlande hoppigt och plaskigt. Bland pirater och flängiga folk. På jakt efter silvergrodans skatt. Blötaste badet väntar!

Denna höst kommer nästa härliga bilderbok, så håll utkik!

 

Lars Lager

Författare från Stigtomta som nyligen kommit ut med sin femte bok, Den snubblande detektiven, som är en humoristisk mysdeckare som utspelas i Nyköping.

För mer information se http://www.lasselager.n.nu/

 

Lotta Fagerholm

Lotta är legitimerad gymnasielärare i samhällskunskap och religion och arbetar som lärare vid sidan av sitt författarskap. Hon har tidigare varit verksam som journalist, och är en av medlemmarna i den nyköpingsbaserade poddgruppen Novellskrivarna.

Den röda tråden i Lottas skrivande är de mänskliga relationerna och hur de formar människor på gott och ont, samtidigt som hon tar sig an samhällsfrågor som rör utanförskap, etnicitet och kärlek

 

Kent Pettersson

Kent Pettersson debuterade 2021 med sin självbiografi Inte bara David, som han skrivit tillsammans med Annie Magnusson.

Inte bara David är berättelsen om en pappas kärlek till sin son. Kent är 29 år när David föds och till en början verkar allt normalt men när David är lite mer än ett år visar det sig att han är döv. När han närmar sig sin treårsdag har han slutat teckna och blir mer och mer inåtvänd.

David diagnostiseras med grav autism och livet blir annorlunda än det Kent har sett framför sig. Vardagen som småbarnsförälder är svårhanterad då David behöver ständig övervakning ju äldre han blir. Vad händer när alla dina tankar om framtiden omkullkastas och du istället får hantera en vardag som är så utmattande att du inte vet hur du ska orka?

Inte bara David är berättelsen om kampen mot olika instanser och inte minst Kents kamp mot sig själv. Oron och det dåliga samvetet som ständigt är närvarande och det faktum att Kent måste lära sig att acceptera och hantera Davids funktionshinder. Och hur hittar man modet att våga släppa taget om sitt barn när det närmar sig vuxen ålder?

 

Mariam Daoudi och Nora Olsson

Boken Unga Sörmland kom till som en del av Region Sörmlands litteraturfrämjande arbete. Antologin innehåller noveller och dikter av 18 unga författare. 17-åriga Mariam Daoudi och 19-åriga Nora Olsson är två av författarna som medverkar i antologin. Dessutom fick de stipendiet  "Platsens författare" i Nyköping under sommaren 2020. 

 

Eventuella justeringar i texten kan tillkomma.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor

Plats: Culturum

Kommande datum

  • Lördag 16/10 2021
    10:00 - 12:00
  • Lördag 16/10 2021
    13:00 - 16:00