Författarträff med Melody Farshin

Melody Farshin

Fredag 14/10 2022 , kl. 18:00 - 19:00

Pris: Fri entré, men biljett behöver bokas
Kom och träffa och hör ståupp-komikern, krönikören och förortskämpen Melody Farshin

Hör Melody Farshin berätta om boken 100k, den hett efterlängtande och avslutande delen i hennes ungdomstriologi om tvillingarna Aicha och Ali.

Med Mizeria skrev Melody Farshin in något nytt i ungdomslitteraturen – en förortsskildring med klockrent gehör och starkt inifrånperspektiv. Många läsare vittnade om att det var första gången de kände igen sig i en bok. Såväl Mizeria som uppföljaren Lowkey blev älskad och hyllad av både läsare som kritiker, och Mizeria spelades även som pjäs på Stadsteatern. Med uppföljaren Lowkey kallades hon ”en svensk Elena Ferrante.”

I 100k får man förutom tvillingarna Aicha och Ali och deras familj och närmaste vänner även lära känna den unga Dollar, en retad spelnörd som går emot sitt samvete för social status och 100k.

Melody Farshin kliver rakt in i en av samtidens mest brännande frågor, men aldrig utan humor och igenkänning.

Melody Farshin (f. 1988) är född och uppvuxen i Husby och debuterade som ståuppkomiker 2008. Sedan dess har vi kunnat se och höra henne på stand-upscener över hela Sverige, i Bolibompa, Comedy Cenral, under hennes landstäckande turnéer med Riksteatern och i flera radioprogram. Melody har också jobbat som ungdomsansvarig på Folkets hus i Rinkeby, är en flitig debattör och krönikör och har varit projektledare för uppsatstävlingen Stereotyper. Två år i rad har hon också varit konferencier - med publiken i ett stadigt grepp - för den omåttligt populära Poetry Slam-tävlingen Ortens bästa poet.

Plats kommer även att kunna bokas via MS Ungdomsförenings Facebook närmare evenemanget.

 

Föreställningens längd: 1tim, ingen paus

Stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom, även lindriga.

Kontakt

Arrangör: LitterArt Gästabud, NBV, MS Ungdomsförening

Plats: Hjorten Träffen, Olof Palmes väg, 611 37 Nyköping

Kommande datum

  • Fredag 14/10 2022
    18:00 - 19:00