nyköpingsguiden.se

Från Jord till bord med Hannu Sarenström

När solrosorna spirar på gården och spannmålet på åkrarna vajar i den ljuva sensommarvinden bjuder vi in till en inspirerande dag för alla sinnen.

Trädgårdsinspiration, föredrag, skördemåltid och vegetarisk matlagning.


Programmet innehåller en fantastisk vegetarisk smakupplevelse av nyskördat från gården och förstås besök i trädgårdarna där Hannu delar med sig av sin stora kunskap om vacker och funktionell trädgårdsodling.

Vi har nöjet att erbjuda en spännande dag tillsammans med Hannu Sarenström, fylld med odlings- och matinspiration. Hannu är en älskad matkreatör, trädgårdsinspiratör, författare och tv-profil. Hans gedigna erfarenheter finns förmedlade i flera framgångsrika böcker inom både mat och trädgård. Den senaste heter Hannus Jordiga: vegetariska recept från min köksträdgård. 

”Halvvägs genom livet är ett skönt tillstånd där man är fri att göra som man vill! Och när jag insåg detta flyttade jag till Langeland.” skriver Hannu på sin blogg. För drygt 1 1/2 år sedan tog Hannu klivet från hus och en välkänd trädgård på Kinnekulle och gjorde en total nystart i Danmark på Langeland. Där håller han nu på att renovera ett gammalt hus, göra i ordning en stor trädgård med grönsaksland och har blivit med höns. 

Vi startar programmet med ett föredrag av Hannu om trädgård, odling och växter samt en vandring för att kika närmare på gårdens varierande trädgårdar. Vi besöker sedan grönsakslandet och ser vad som finns att skörda till en härlig måltid som vi skapar tillsammans. 

Måltiden avnjuts vid långbord av gamla ladudörrar i den vintage-inredda och stämningsfulla ängsladan med vacker dukning inspirerad av naturen. 

För en fulländad upplevelse passa på att bo över i den prisbelönta Ekoladan med högt hållbarhets- och designtänk ritad av White Arkitekter.

Lindeborgs Eco Retreat ligger vackert belägen vid vägs ände invid sjö och skog, utanför Nyköping, 12 mil från Stockholm. Med ett nytänkande jordbruk, grönsaksodlingar, biodling, lieängar, biokolproduktion och ett biologiskt vattenreningssystem arbetas det på gården för att skapa ett så livskraftigt och hälsosamt system för liv i alla dess former. Här finns det möjlighet att varva ned i en ostörd, vacker och hållbar miljö.

I centrum på gården står Ekoladan, en hundra år gammal lada som renoverats med hållbara och naturliga material och en genomgående designidé. Här finns en yogasal med milsvid utsikt över sjön Hallbosjön och möjligheter att bo över. I ladan finns också en bastu med utsikt över sjön. Ekoladan är en av världens första byggnader som värms på ett koldioxidnegativt sätt. På gården finns också boende i en klassisk röd suga som även den är nyrenoverad med ekologiska material. 

Antalet platser är begränsade till 20. 

Vid frågor och anmälan kontakta Janna Horjö på event@lindeborgs.com

 


Kontakt

Arrangör: