nyköpingsguiden.se

Glasfusing -hängsmycke

Utveckla din kreativitet - uttryck dig själv på ett nytt sätt. Kom och få en inblick i hur kul och inspirerande det är att skapa ditt egna smycke genom glasfusing!

Mål
Du lär dig grunderna i att skära och bränna glaset till vackra kompositioner och får unika glasstenar som blir underbara smycken. Du kommer att göra smycken med både fullfusing och med tackfusing.

Vem kan gå kursen?
Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll
Du lär dig bränntider och temperaturer och du får en förståelse för glaset. Vi använder två typer av fusingglas; Bullseye och Dichroiskt, som är det färgrika och glittrande glaset. Du lär dig också grunderna i alla material och former som kan ingå i en glassten. Kursledaren bränner smyckena efter kursen och sänder dem hem till dig, eftersom det tar lång tid för glaset att svalna vid bränningen.

Kursupplägg
Kursen är en lördag och totalt 6 studietimmar. Gruppundervisning, max 8 deltagare.

Fortsättningsmöjligheter
Konsten som hantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika konstkurser.

Litteratur/material
Material ingår inte i kurspriset. 355 kronor betalas till ledaren på kursdagen för material till minst två smycken. Verktyg finns att låna


Kontakt

Adress: Hospitalsgatan 11, 61132 Nyköping

Telefon: 0855094935

E-post: hannele.koski@foluniversitetet.se

Arrangör: Folkuniversitetet Nyköping