Kurs

Glasfusing -hängsmycke

hängsmycke glas

Lördag 25/09 2021 , kl. 10:00 - 15:00

Pris: 650 Köp

Mål

Du lär dig grunderna i att skära och bränna glaset till vackra kompositioner och får unika glasstenar som blir underbara smycken. Du kommer att göra smycken med både fullfusing och med tackfusing.

Vem kan gå kursen?

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Du lär dig bränntider och temperaturer och du får en förståelse för glaset. Vi använder två typer av fusingglas; Bullseye och Dichroiskt, som är det färgrika och glittrande glaset. Du lär dig också grunderna i alla material och former som kan ingå i en glassten. Kursledaren bränner smyckena efter kursen och sänder dem hem till dig, eftersom det tar lång tid för glaset att svalna vid bränningen.

Kursupplägg

Kursen är en lördag 25 september och totalt 6 studietimmar. Gruppundervisning i liten grupp, max 7 deltagare.

Fortsättningsmöjligheter

Konsten som hantverk är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika konstkurser.

Litteratur och material

Material ingår inte i kurspriset. 355 kronor betalas till ledaren på kursdagen för material till minst två smycken. Om ditt färdiga smycke ska postas tillkommer en avgift på portokostnadern.

Verktyg finns att låna.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 7 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kontakt

Adress: Fruängsgatan 22 Nyköping
Telefon: 08-55094935

Kommande datum

  • Lördag 25/09 2021
    10:00 - 15:00