Guidad vandring i Stendörren inkl. fika

Stendörren Naturreservat

Fredag 30/07 2021 , kl. 10:00 - 14:00

Pris: 550
En spännande och lärorik vandring med geografen och biologen Stefanie.

I Stendörrens naturreservat finns mycket att upptäcka och lära sig. Under denna spännande vandring kommer vi att utforska Östersjöns ekosystem samt kustlandskapets djur och växter. Vi går även tillbaka till den senaste istiden för att förstå hur landskapet har formats och Östersjön utvecklades. 

Även inslag av historiska berättelser ska finnas. Visste du att Kung Valdemars segelled går förbi Stendörren och att det även ligger ett vrak under ytan? 

Med utsikt över det som egentligen kallas för "Stendörren" tar vi vår lunchpaus. Ta gärna med din egen lunch. Vid utecaféet framför Naturum bjuder jag på fika (kaffe och bulle, chokladboll, kaka eller andra bakverk. Du får välja själv!) 

På vägen tillbaka till parkeringsplatsen gör vi en avstickare ut på ön Stora Krokholmen. Dit tar vi oss över en hängbro.
OBS: vi kommer inte gå ut på Aspskäret (över 3 hängbroar) eftersom den delen är mest känd och jag vill inbjuda er att upptäcka de andra delarna av Stendörrens naturreservat. Ni är dock fria att gå ut över broarna efter vår gemensamma vandring.
 
Hela vandringen är ca 6,5 km lång och går mestadels på skogsstigar, delvis genom kuperad terräng.
 
OBS: Anmälan krävs.
Kläder och skor måste anpassas efter vädret!
 
*Jag kan erbjuda transport efter överenskommelse*
 
Anmälan via telefon eller e-post!
+46 (0)76 0810511
info@swedenexperiencetours.com
 
Stefanie 

Kontakt

Plats: Stendörren Naturreservat

Telefon: +46 (0)76 0810511

Kommande datum

  • Fredag 30/07 2021
    10:00 - 14:00