Hannah Tolf

Hannah Tolf

Lördag 15/10 2022 , kl. 18:30 - 19:15

Pris: 120 kr Köp
Pris: 120 kr
Hannah Tolfs musik väller in. Obeveklig, vild och vidunderlig.

Hannah Tolfs musik breder ut sig, expanderar och lever som en naturlig förlängning av hennes fenomenala röst. Sångerskan och kompositören Hannah Tolfs konstnärliga vision och omisskänneliga signum lever och frodas i en singulär hybrid ljudvärld där jazzens frihetslängtan blandas med soulens känslosamma intellekt i långsamt muterande popstrukturer.

Improvisationen är central och det fria uttrycket går aldrig förlorat, varken i skapandet eller framförandet. Den kritikerrosade skivdebuten The Park släpptes 2014 på Havtorn Records och beskrevs av media som “en hyllning till livet och människan”. Skivan etablerade Hannah Tolf och hennes kvartett med Donovan von Martens (bas), Jonathan Albrektson (synthar, piano) och Emil Blommé (trummor) på den cutting-edge experimentella och alternativa musikscenen.

Sedan releasen har bandet turnerat flitigt nationellt och internationellt, med spelningar på festivaler såväl som på jazz-, pop- och rockscener runt om i Skandinavien, Frankrike, Italien och Tyskland. Hannah Tolf arbetar just nu på nästa skiva med kvartetten som har planerad release under 2023 på Havtorn Records.

 

Medverkande:
Hannah Tolf 
Donovan von Martens (bas)
Jonathan Albrektson (synthar, piano)
Emil Blommé (trummor)

Mer finns att läsa och lyssna på hannahtolf.com

Arrangemanget stöds av Kulturens.

 

Föreställningens längd: 45min, ingen paus

Kontakt

Arrangör: Jazz i Nyköping

Plats: NK-villan, Behmbrogatan 3, Nyköping

Kommande datum

  • Lördag 15/10 2022
    18:30 - 19:15