Hoota

Scen ur pjäsen Hoota

Söndag 09/10 2022 , kl. 19:00 - 20:10

Pris: 240 kr/200 kr med scenpass, under 26 år 100 kr/80 kr med scenpass
En gripande pjäs om människans kreativitet för att överleva.

Pjäsen framförs på arabiska men är textad på svenska.

Amer Hlehel räknas som en av arabvärldens främsta skådespelare, prisbelönad, hyllad och folkkär. I höst kommer han till Sverige för en turné med pjäsen Hoota på Riksteatern. Det blir en gripande pjäs om människans kreativitet för att överleva. Hur mycket är vi egentligen beredda att offra vår moral för att själva överleva och för att rädda våra nära och kära?


”Bassel är ödmjuk och godhjärtad. En helt vanlig man med ett vanligt liv.. Men ett inbördeskrig rasar i bakgrunden och en dag försvinner hans bror. Bassel får i uppdrag att hitta honom och sökandet leder honom genom det krigshärjade landet. Snart ställs han inför moraliska dilemman, val och situationer som i alla andra lägen vore otänkbara. Publiken finns med vid varje beslut Bassel tar och följer honom hela vägen på resan.”


Skådespelaren och dramatikern Amer Hlehel har en mästerlig förmåga att blanda djupaste allvar och glödande engagemang med fint avvägd humor. Hans internationella succépjäs TAHA, som knockade såväl publik som recensenter och skådespelarkollegor, har tidigare turnerat med Riksteatern.

Medverkande: Amer Hlehel 
Produktion: Riksteatern

 

Föreställningens längd: 1tim 10min, ingen paus

 

Biljetter går att köpa på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. Då gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Söndag 09/10 2022
    19:00 - 20:10