Hundraåringen,en komedi med Claes Malmbe

Framflyttad
Claes Malmberg med dynamit i handen. Text i bild: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

Lördag 07/10 2023 , kl. 19:30 - 21:00

Pris: 625kr
Pris: 625kr

Föreställningen flyttas till hösten 2023

En hälsning från arrangören:

"Kära biljettköpare,

På grund av oförutsedda händelser måste vi tyvärr meddela att höstens föreställning med ”Hundraåringen” som skulle ha spelats på Culturum den 28 sept 2022, flyttas fram till 7 okt 2023

Köpta biljetter gäller automatiskt på det nya datumet, så håll hårt i den!

Önskar du att återköpa din biljett ber vi dig att återkomma till culturum@nykoping.se senast den 10 juni 2022.

//United Stage och TMK Nöje"

 

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem där man nu förbereder firandet av hans stora hundraårsdag. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret och försvinner in i ett sanslöst spännande äventyr bland stulna pengar, kriminella Mc-gäng, korkade poliser och ett knippe nyfunna vänner. Småtjuven Julius, kioskägaren Benny och den vackra Gunilla med sin elefant.

En rafflande och galen historia som inte bara leder oss genom hela Sverige, utan även ut i världen och genom ett helt sekel. För Allans långa liv är nämligen fyllt av häpnadsväckande ögonblick och historiska snedsteg. Han åt med Franco, drack med Truman, liftade med Churchill och dansade med Stalin. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara och nu är han lös igen.

Claes Malmberg kastar sig in i Jonas Jonassons folkkära och fantastiska historia och återberättar den på ett sätt som den aldrig återberättats tidigare, nämligen från teaterscenen. En sprängfylld enmanskomedi fylld av skratt, spänning och en och annan explosion där Claes Malmberg inte bara spelar Allan, utan även flertalet av bokens alla färgstarka och komiska karaktärer. Alltifrån Josef Stalin, Ronald Reagan och Tage Erlander till Syster Alice, Mc-ledaren Gäddan och elefanten Sonja. Just det – han råkar visst uppfinna atombomben också, bara så ni är beredda på det!

Föreställningen är baserad på Jonas Jonassons succéroman med samma namn, som hyllades världen över när den släpptes 2009 och som sedan dess lästs av miljoner läsare. 2013 filmatiserades boken, som blev en lika stor succé – nu är det dags för teaterversionen.

Medverkande:
Claes Malmberg

Dramatisering & regi:
Niklas Holtne

 

Föreställningens längd: 1tim 30min, ingen paus

Ledsagare gratis

Handsprit kommer att finnas i entrén.

Stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom, även lindriga.

 

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. Då gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: MTLive AB & United Stage

Plats: Culturum

Kommande datum

  • Lördag 07/10 2023
    19:30 - 21:00