Invigning LitterArt Gästabud

Porträtt av GRIM (Alvin Blomberg), Sara Bergmark Elfgren och Vera Vinter

Fredag 14/10 2022 , kl. 19:00 - 21:00

Pris: 100 kr Köp
Pris: 100 kr

En litterär talkshow med Sara Bergmark Elfgren m.fl

LitterArt Gästabud firar 10 års-jubileum och bjuder som invigning in till en litterär talkshow med gäster och musik på Nyköpings Teater.

Programmet kommer bl a att innehålla ett längre samtal med Sara Bergmark Elfgren, panelsamtal med gäster på temat Maria Gripe, prisutdelning i LitterArts novelltävling för vuxna och musik av Vera Vinter och GRIM.

”Programledare” är Jörgen Leidebrant och Magnus Edgarsson från podden Novellskrivarna.

Sara Bergmark Elfgren är född 1980 och bor i Stockholm. Hon skriver för vuxna, unga och barn. Allt från romaner och bilderböcker till manus och pjäser. Sedan 2020 innehar hon stol no. 4 i Svenska Barnboksakademin.

Hon är aktuell med Grim (2021) som riktar sig till både unga och vuxna läsare. Hennes senaste roman, Norra Latin (2017) utnämndes till en av årets bästa böcker i Dagens Nyheter och nominerades till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018. Sara har också tillsammans med Mats Strandberg, skrivit de populära och kritikerrosade Engelsforsböckerna (Cirkeln, Eld och Nyckeln). Cirkeln nominerades till Augustpriset, översattes till över tjugo språk och filmatiserades.

Vera Vinter kommer från Stora Lappträsk i Norrbotten. I Vera Vinters musik möts alternativ folk- och indiepop där texterna är på svenska och dialekten Kalixmål. Hösten 2021 släppte Vera Vinter sin fjärde platta: Herbarium, om landsbygd, stad och kontraster där emellan.

GRIM är artistnamnet för singersongwritern Alvin Blomberg från Nyköping. Alvin var tidigare med i Nyköpingsbandet Pwned by Gravity men skriver nu sin egen musik inspirerad av 70-talets stora folkmusiker som Nick Drake och Joni Mitchell.

 

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. Då gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: LitterArt Gästabud och Nyköpings Arenor

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Fredag 14/10 2022
    19:00 - 21:00