Invigning med Emma Frans

Emma Frans

Fredag 15/10 2021 , kl. 19:00 - 20:30

Pris: 115kr Köp
Emma föreläser om Det nya normala: en framtidsspaning

Program invigning

Konferencier Anna Falk,  Sörmlands Sparbanks Marknads- och kommunikationschef och Sörmlands Nyheters tidigare Chefredaktör

David Qviström, prisbelönad journalist och författare och sedan 2019 nyhetschef på Sörmlands Nyheter öppnar LitterArt och delar ut priser till vinnarna i årets SN novelltävling.

Föreläsning med Emma Frans

Invigningen bjuder också på musikinslag med pianisten Milosz Krawczyk från Kulturskolan och Trion - Linnea Jonsson, Elsa Larsson och Cornelia Frank från Folkhögskolans musikerlinje

 

Det nya normala: en framtidsspaning

Vilka nya beteenden har pandemin fört med sig? Vad är här för att stanna? Ja, vad kan bli det nya normala?

De flesta av oss vet vilka vanedjur vi är. Vi trivs rätt bra med att göra saker på samma sätt som vi alltid gjort. Men när yttre omständigheter tvingar oss, ja då är vi ofta snabba att anpassa oss. Survival of the fittest — vi människor bemästrar verkligen förändringar. Men vad händer när restriktioner och förutsättningar ändras igen? Vad kommer vi att ta med oss in på framtidens arbetsplatser för att minska smittspridning och främja en god arbetsmiljö? Kommer vi att skaka hand när vi träffas? Försvinner kontoren? Kommer vi någonsin resa på samma sätt igen? Är den fysiska affären en plats tillräckligt många återvänder till eller har e-handeln vunnit? Vilka viktiga lärdomar kan vi dra av det vi varit med om och vilka nya beteendemönster är här för att stanna? Emma Frans framtidsspanar underbyggt, underhållande och tänkvärt.

Emma Frans är doktor i epidemiologi. Hon är forskare vid Karolinska Institutet och tidigare vid University of Oxford, därtill vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet och har kallats för en av de roligaste svenskarna på Twitter.

2017 fick Emma Frans Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst och utsågs även till Årets folkbildare. 2018 utsågs hon till demokratiambassadör av regeringen, ett uppdrag som syftar till att främja, förankra och försvara demokratin i Sverige.

Emma Frans har skrivit 3 böcker Larmrapporten – att skilja vetenskap från trams från 2017, Sant, Falskt eller mitt emellan 2018 och den senaste boken kom ut i början på 2021; Alla tvättar händerna: Min berättelse från året då alla skyllde på varandra.

 

Biljetter köpes på nykopingsguiden.se/litterart eller i kassan på Rosvalla eller Turistbyrån. OBS! Ingen biljettförsäljning på plats innan evenemangets början.

Kontakt

Arrangör: LitterArt

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Fredag 15/10 2021
    19:00 - 20:30