Jordens Mitt Finns Mitt i Mig

Illustration av tecknad pojke. Text i bild: Jordens Mitt Finns Mitt i Mig

Söndag 16/10 2022 , kl. 13:00 - 13:45

Pris: 75kr Köp
Pris: 75kr
Se föreställningen som tar avstamp i Maria Gripes sista bok om Elvis Karlsson – Bara Elvis.

JORDENS MITT FINNS MITT I MIG

Elvis och mamma? Elvis och farfar…? Och farmor…? och Torsten… och Elvis! Överallt finns människor som vill olika saker. Det gäller att förstå hur de tänker. Och hur man själv tänker. Det är inte lätt alla gånger, men den tioåriga Elvis Karlsson försöker verk­ligen. Jordens alla frågor samlas mitt i Elvis. Hur ska man leva när det kan ta slut när som helst?

Jordens Mitt Finns Mitt i Mig är en intermedial föreställning med högt tempo, humor och eftertänksamhet. Föreställningen tar avstamp i Maria Gripes sista bok om Elvis Karlsson – Bara Elvis. Gripe resonerar, ur ett barns perspektiv, kring identitet, känslor, rädslor och hur viktigt det är att lära känna sig själv och att våga ha sin egen åsikt. Vår föreställning utspelar sig i den vuxne Elvis Karlssons minne och Med Jordens Mitt Finns Mitt i Mig vill vi skapa en möjlighet till självreflektion hos publiken och i bästa fall ge dem verktyg till att prata med jämnåriga och vuxna om det som gör dem obekväma och skamsna.

Familjeföreställning, barn 9-12 år

MANUS Jerk O. Westin, Ewa Westin och Emil Forsberg baserat på Maria Gripes Bara Elvis

REGI Jerk O. Westin

RUM Svante Back

LJUS- & LJUDDESIGN Fredrik Sundberg

PÅ SCEN Ewa Westin, Emil Forsberg

 

Föreställningens längd: 45min

 

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. Då gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Teater Sörmland

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Söndag 16/10 2022
    13:00 - 13:45