Kultur & nöje

En magisk jul på Tovastugan

Tomte åker släde vid snöig skog

Lördag 05/12 2020 , kl. 10:00 - 18:00

Tovastugan förvandlas till Tomtestugan andra advent, 5-6 dec kl 10–18

Utställare - En digital julmarknad 
På grund av nya restriktioner har vi avbokat samtliga utställare. Vi kommer däremot att erbjuda en del av utställarnas alster över disk på Tovastugan den 5 och 6 dec. T.ex virkade reflekmössor, vantar, filtar, träleksaker, tomtar, kransar och annat julpynt. Samt att deras produkter finns marknadsförda på våra sociala medier där ni enkelt kan beställa direkt av utställaren. En digital julmarknad helt enkelt. 

Servering på Tovastugan kl 10–18
Inne på Tovastugan har tomten flyttat in. Han har tillsammans med sina nissar julpyntat hela Tova till en magisk jul. Här serveras varma soppor, skinkklämmor, grillad korv, glögg, varm choklad, Irish Coffé och mycket mer. Allt serveras i To Go-lådor/muggar och du kan enkelt ta med dig det ut från omårdet (ej alkohol) eller sitta ner vid ett bord med stora avstånd till nästa granne. Öppet mellan kl 10-18 både lör och sön. 

Eldar och varm dryck håller oss varma och julmusiken, doften från köket samt den historiska omgivningen skapar en härlig Kajsa Kavat-känsla! 

Betala med swish
Vi uppmuntrar alla att betala med swish om möjligt för att inte behöva röra vid kortmaskiner/kontanter. 

Vinterpromenaden

I samband med Vinterpromenaden i Nyköping så är Tovastugans trädgård öppen dygnet runt i december. Du är varmt välkommen att vandra hit och få lite julstämning när du vill från första advent och månaden ut. 

Samarbete med Svenska kyrkan – julklappar till barn

Tomtens tomtestuga och vårt projekt En God Jul samarbetar i år med Svenska kyrkan i Nyköping och deras insamling till barn och vuxna i behov av stöd. Under julmarknaden välkomnar jultomten julklappar i form av inslagna presentkort (!) till matbutiker, leksaksaffärer samt butiker som ungdomar gillar. Glöm inte att märka paketet med innehåll och summa. (Kan du inte komma förbi denna helg så kan ni maila oss på info@tovastugan.se för andra tider) 

Paketen kommer sen att distribueras ut av Svenska kyrkan till människor i Nyköping som sökt stöd via deras Diakonikassa. Barn i utsatthet kommer att prioriteras. Vill du hellre swisha ett bidrag så är numret 123 199 52 99. Märk betalningen: diakonikassan 

Tomten tar gärna emot din önskelista och här kan du även ta ett coronasäkert foto i tomtens fotölj. 

Vi önskar er varmt välkomna till en magisk jul på Tovastugan 

Kontakt

Adress: Hamnvägen 4, Nyköping
Telefon: 0155-45 51 53

Kommande datum

  • Lördag 05/12 2020
    10:00 - 18:00
  • Söndag 06/12 2020
    10:00 - 18:00