Kameliadamen

Jakob Eklund och Jacob Ericksson

Lördag 25/03 2023 , kl. 19:00 - 21:00

Pris: 240 kr/200 kr med scenpass, under 26 år 100 kr/80 kr med scenpass
Ett drabbande drama om omöjlig kärlek och att våga leva fullt ut

I en samtida version av klassikern Kameliadamen träffar fotbollsfarsan Andreas dragqueenen Marcus. De blir våldsamt förälskade och Andreas beslutar sig för att följa sitt hjärta och vill lämna fru och barn. Andreas fru får reda på förhållandet och försöker vara storhjärtad och inte döma. Men det är svårt, hon tänker på konsekvenserna. Det ingen av dem vet är att Marcus har cancer och att hans dagar är räknade.

Kameliadamen, fritt efter Alexandre Dumas den yngres roman i dramatisering av Sunil Munshi, är en vacker och laddad föreställning med mycket varm humor och gripande möten. En påminnelse om att livet är för kort för att inte våga följa sina drömmar och leva passionerat. Genom dramat får vi mod. Mod att leva. Fullt ut. Som de komplexa varelser vi är.

Andreas spelas av Jakob Eklund, känd från bland annat Dramaten, filmen Änglagård och Johan Falk-serien. I rollen som Marcus ser vi Jacob Ericksson, känd som Christer Malm i filmatiseringarna av Stieg Larssons Millennium-serie och tv-serien Fröken Frimans krig. Evamaria Björk känner vi från rosade föreställningarna Ett år av magiskt tänkande, En alldeles särskild dag och Jeanne d’Arc.

Medverkande: Jakob Eklund, Jacob Ericksson och Evamaria Björk

En samproduktion mellan Riksteatern och Helsingborgs stadsteater.

OBS! Föreställningen spelas på Culturum.

 

Föreställningens längd: 2tim, inkl paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i biljettkuren i entrén på Culturum.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern

Plats: Culturum

Kommande datum

  • Lördag 25/03 2023
    19:00 - 21:00