Kebaben på Skäret

Özz Nüjen och Parwin Hoseinia

Måndag 27/03 2023 , kl. 19:00 - 21:30

Pris: 240 kr/200 kr med scenpass, under 26 år 100 kr/80 kr med scenpass
Helkvällskomedi om snabbmat, drömmar och osande osämja

Remi (Özz Nûjen) och hans brorsdotter Alex (Parwin Hoseinia) driver tillsammans Kungsskärets Kebab, ett populärt snabbmatshak i ett nybyggt lyxområde. Kebaben blir snabbt en samlingspunkt för de boende i området och huset. Ett ställe att bara slinka in på och träffa likasinnade, där alla vet vad du heter och har koll på om du ska ha stark eller mild sås. Ett litet smultronställe. Allt är frid och fröjd – ända tills det inte är det. För det dröjer inte länge innan den här hemtrevliga känslan lockar kunder från både när och fjärran. Och plötsligt tycker de boende att en kebabrestaurang i huset är en mycket dålig idé.

– Historien kan tyckas otrolig, men den bygger på en helt autentisk händelse, vilket verkligen triggade mig att ta mig an pjäsen. Jag bor själv i ett område där det är tydligt vad som ”passar in” och inte. Till en början kan man fnissa lite åt det: lite matos kan väl inte spela någon roll? Men sådana här situationer kan lätt spåra ur helt. Det är som om människans innersta rovdjur kommer ut när det handlar om deras bostadsområde. Idag ska bostaden spegla ens personlighet och då får ingenting störa den bilden, säger regissören Anna Novovic.

Özz Nüjen och Parwin Hoseinia står bakom disken medan tre andra skådespelare gestaltar ett stort galleri av karaktärer som besöker restaurangen och målar upp alla sidor av konflikten.

Medverkande: Özz Nujen, Parwin Hoseinia samt tre skådespelare till.

Produktion: Riksteatern

 

Föreställningens längd: 2tim 30min, inkl paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i biljettkuren i entrén på Culturum.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Måndag 27/03 2023
    19:00 - 21:30