Konsert: Greta Åstedt

Greta Åstedt
Pris: 150 kr (OBS! Grönt kort gäller ej för detta evenemang)
Konsertpianisten Greta Åstedt besöker NK-villan.

Konsert: Greta Åstedt

Den skickliga konsertpianisten Greta Åstedt uppträder i NK-villan. Förgyll första advent med att njuta av denna pianovirtuos.

Greta är utbildad vid Royal Academy of Music i London, där hon studerade för professorerna Pascal Nemirovski och Carole Presland. Efter studierna i England fortsatte hon sin utbildning i Frankrike, där hon gick för professor Jean-Bernard Pommier på École Normale de Musique de Paris. Tidigare lärare har inkluderat Erik Tawaststjerna, Lidia Spirijagina och Stefan Bojsten.

Nu för tiden är Greta verksam som frilansande pianist och framträder både runtom i Sverige och i andra europeiska länder. Förutom solospel är kammarmusik en stor del av hennes musikaliska liv och hon kollaborerar ofta med andra pianister, organister, blås- och stråkmusiker, sångare och körer.

En av Gretas passioner är att framhäva nutida tonsättare och hon har spelat in flertalet nyskrivna verk, bland annat Bagatell av Pelle Olofson, som han dedikerade till henne, I Picture You Before Me - musik skriven av Guy Jackson till videospelet Sea of Solitude, samt fyra stycken för albumet Twenty – Music for Piano, ett samarbete mellan kompositörer och pianister under covid-pandemin, vars hela intäkt donerades till WHO.

Denna höst har inkluderat framföranden av bland annat Cesar Francks berömda violinsonat, för att fira tonsättarens 200-årsjubileum, ett program för orgel och piano med musik av Cesar Franck och Marcel Dupré, samt en version av Johannes Brahms Ein Deutsches Requiem för två flyglar, kör och solister.

Söndag 27 november, kl. 16.00

Biljett finns att köpa och förbeställa i NK-villans reception från den 14/11. Fr.o.m. den 14/11 går det även bra att förbeställa till biljetter@nkvillan.se – ange evenemangsnamn, önskat antal biljetter, ditt namn, och ditt mobilnummer – och via telefon till 0155-120727.

Entré: 150 kr. OBS! Grönt kort gäller ej för detta evenemang.

Välkommen!

Kontakt

Adress: Behmbrogatan 3, Nyköping

Kommande datum