nyköpingsguiden.se

Konstutställning "Kvinna, gudinna"

Nanni Pilhjärta ställer ut återvinningskollage

Vernissage

Vernissage lördag 7 mars kl. 11 - 14 i konstnärens närvaro. Utställningen pågår till och med 31 mars. 

Nanni Pilhjärta om utställningen "Kvinna, gudinna"

Till denna utställning har jag enbart använt bilder från mexikanska tidningar och en del material kommer därifrån. Jag är inspirerad av kvinnor och mytologin. Min förra utställning gestaltade Moder Maria och i denna utställning utgår jag från Maria-energin även om jag lånar gudinnehistorier från olika kulturer. Kvinnor är alltid i centrum i min konst, för känslor, så som kärlek, skam, sorg, som kvinnor bär är universella. Det är dessa känslor jag vill uttrycka i mina verk!

Kvinnors öden världen över ligger mig varmt om hjärtat. Jag arbetar gärna med empowerment av flickor och kvinnor. När man hjälper en kvinna kommer det hela familjen till godo.

Om hennes konstnärskap

Det började som en slags konstterapi i Finland för åtta år sedan. Min lärare och guru heter Anna Wildrose. Hon lärde mig den enkla tekniken att doppa ner händerna i klister och bara låta materialen visa vägen. Man använder det man har; en bortkastad tavla, lite tyg, handgjort papper, nät, spets, knappar, hyskor och pärlor, bling bling, fingervax och konturmålning. Numera målar jag även en del med akryl och mineralpulver och använder mer och mer kvinnors bortkastade handarbeten, som får ett nytt liv i mina tavlor.

 
När du doppar händerna i klister tar du en hiss ner till det kreativa barnet. Du glömmer din inre kritiker och bara skapar. Alla mina verk har en berättelse. Jag har köpt och fått material från hela världen. Jag har varit i 78 länder och vet exakt från vilken turkisk gumma jag har köpt spetsen av på torget i Anatolien eller vilken mexikansk kvinna som sålde sina knappar på Rastrot i Spanien.

Du hittar Nanni på Facebook - @nannisdreams

Varmt välkomna! 


Kontakt

Adress: Järntorget 7-9

Telefon: 0155-383 50

E-post: koordinaten@oxelosund.se

Facebook: https://www.facebook.com/koordinaten/

Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen, Oxelösunds kommun