L.E. Brixmark & New Holland Band

Bildkollage på bandet

Fredag 19/08 2022 , kl. 18:30 - 20:30

Pris: Gratis
L.E. Brixmark & New Holland Band bjuder på hög energi och musikalisk mix på Stora Torget i samband med stadsfestivalen Park till park!
Relativt få artister inom nutida svenskt musikliv kan sägas ha plöjt en egen konstnärlig fåra utanför konventionerna utan att på samma gång i hög grad förlorat sin möjlighet att tilltala en bred publik.

En grupp som faktiskt lyckats behålla den breda publikens gillande, inte bara trots, utan på grund av sin särpräglade stil är New Holland Band med Leif Brixmark i spetsen.
New Holland Band är en musikalisk häxkittel som sjuder av inslag ur så många stilar att den färdiga anrättningen inte låter som någon eller något annat. "Trollar med text och musik så att glädje uppstår" skrev Eskilstuna kuriren.

Det i huvudsak av Leif Brixmark komponerade materialet (ett och annat lånat stycke har även letat sig in i repertoaren) behandlas av de skickliga musikerna till en vital hybrid där den svenska vistraditionen krockar med grekisk musik och klezmer, där den afroamerikanska jazzen och bluesen möter europeiskt burleskeri, och Brixmarks målande lyrik ramas in av detaljerat utsmyckade arrangemang. Viskande lyriska partier exploderar plötsligt i vilda improvisationer där inga regler finns.
Det är dynamiskt, levande, och alltigenom charmerande. Till råga på allt är detta en orkester som engagerar sin publik, som arbetar visuellt likväl som musikaliskt, och den energi som bandet utstrålar från scenen är mycket smittsam. Några utdrag ur konsertrecensioner bekräftar detta:
 
"Publiken ville inte sluta applådera" Svenska Dagbladet.
"En av de bästa konserterna under hela festivalen" Sundsvalls tidning, efter Gatufesten i Sundsvall.
"Otroligt bra konsert" Ludvika tidning.
New Holland Band har gjort succé inte bara med sina egna konserter utan även på många av Sveriges festivaler i Västervik, Urkult, Holmön, Steninge, m.fl.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor

Plats: Stora Torget

Adress: Stora Torget, 611 32 Nyköping

Kommande datum

  • Fredag 19/08 2022
    18:30 - 20:30