Landsbygdsupproret

Skådespelare i föreställningen Landsbygdupproret

Söndag 27/11 2022 , kl. 19:00 - 20:30

Pris: 100 kr Köp
Pris: 100 kr
En Folkmusikshow!

"Landsbygdsupproret" är en föreställning om drömmar och utopier. Om byråkrati och rationalitet. Om hopp och att våga tro på något. Och om att vi, som befolkar Sveriges landsbygder, har en avgörande roll att spela i en rörelse framåt. Det blir upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow. Det blir folkbildning och folkrörelse. Tillsammans med sin tremannaorkester vill musikern Samantha Ohlanders påbörja ett samtal om hur vi skapar det samhälle vi vill ha.

– "Landsbygdsupproret" är inte till för staden. Det här riktar sig direkt till oss i periferin. Ett slags samhälleligt tankeexperiment där landsbygden med dess berättelser, erfarenheter och kultur får stå i centrum. Genom musiken kan vi skapa samtal. Koppla ihop trådarna. Brodera ut. Väven växer. Väcker aktion. Och en vilja att ta makten över sin tillvaro, säger Samantha Ohlanders.

Samantha Ohlanders är sedan länge engagerad i landsbygdsfrågor. Hon har tidigare turnerat med Riksteatern i de hyllade föreställningarna "Fäboland" och "Nationalparken

Medverkande: Samantha Ohlanders och 3 musiker

Produktion: Riksteatern i samarbete med Folkteatern Gävleborg

 

Föreställningens längd: 1tim 30min, ingen paus

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Teaterförening, Nyköpings Arenor och Tystberga Bygdegårdsförening

Plats: Tystberga bygdegård, Tyrsvägen, 610 60 Tystberga

Kommande datum

  • Söndag 27/11 2022
    19:00 - 20:30