Kultur & nöje

Live på Bibblan - april

Digitalt
Jessika Sillanpää dansar på en åker.

Lördag 24/04 2021 , kl. 11:00 - 11:30

Pris: Fri entré

Dansen räddade mitt liv

När Jessika Sillanpää bara var 19 år gammal åkte hennes pappa in i fängelset för bland annat mordförsök på hennes egen mamma. Jessika fann sig plötsligt i en situation hon aldrig ens hade kunnat föreställa sig, helt utan hjälp eller stöd från samhället.  Som ung anhörig till en gärningsman blev hon helt ensam i en kamp och med ett ansvar som var alldeles för tung att bära och som tillslut krossade hennes hälsa och välmående.

I en föreställning som blandar monolog och dans berättar Jessika om hur dansen räddade hennes liv och hur den hjälpte henne att ta sig igenom den jobbigaste perioden i hennes liv. Det är ett tabubelagt ämne som innebär mycket skam, depression, ångest och psykisk ohälsa för de anhöriga. Dansen blev Jessikas terapi, hennes egen psykolog och en fristad från allt elände och gav henne styrkan att komma tillbaka. Från självmordstankar till att idag våga prata öppet om detta skamfyllda ämne och hur det räddade hennes liv.

Medverkande: Jessika Sillanpää, Dansare Josefine Tenghed och Jeffrey Tenghed, Regiöga Anette Sallmander.

https://jessikasstory.com/

Fotograf: Robyn Nordlund

Ni kan se sändningen här: https://www.facebook.com/nykopingsarenor.se

Filmen kommer att finnas tillgänglig i 14 dagar

 

Detta är ett samarrangemang med Nyköpings Arenor, Nyköpings stadsbibliotek, Nyköpings Barnkulturcentrum och Nyköpings kulturskola

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor, Barnkulturcentrum, Nyköpings Stadsbibliotek och Nyköpings Kulturskola

Kommande datum

  • Lördag 24/04 2021
    11:00 - 11:30