Live på bio - Ariadne på Naxos

Operan Ariadne på Naxos

Lördag 12/03 2022 , kl. 19:00 - 21:50

Prisinformation

260 kr, ungdom upp till 26 år 210 kr
Ariadne på Naxos är en av Strauss mest omtyckta operor.

Köp av biljett och vaccinationsbevis på evenemang fr om 1 dec 2021

Genom att köpa biljett till det här evenemanget samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget.

Alla deltagare som är 18 år och äldre måste kunna visa upp Vaccinationsbevis tillsammans med legitimation för att kunna komma in på evenemanget. Ungdom mellan 15-17 år ska också kunna uppvisa legitimation.

Personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna, men måste kunna uppvisa läkarintyg tillsammans med legitimation.

Vaccinationsbevis beställs via www.covidbevis.se. OBS! enbart vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten med QR-kod är giltigt.

Kom i god tid till evenemangen då inpasseringen kan ta längre tid än normalt.

 

Lise Davidsens kritikerhyllade tolkning av titelrollen Ariadne kan upplevas för första gången på Metropolitan. Librettot bygger delvis på den gamla antika myten om Ariadne.

Ariadne-myten berättar hur prins Theseus ger sig av till Kreta för att döda minotauren, och får hjälp av prinsessan Ariadne. Paret blir kära, men på resan till Aten stannar de till på ön Naxos, där Theseus passar på att smita iväg ensam. Ariadne beklagar sitt öde, men får snart fullt upp med både Harlekin, Hermes och Bacchus.

Den enastående ensemblen har också mezzosopranen Isabel Leonard som kompositör för operan-i-operan kring vilken handlingen kretsar. Sopran Brenda Rae gör den livliga Zerbinetta och tenoren Brandon Jovanovich är Ariadnes älskare. Marek Janowski dirigerar.

I rollerna: Lise Davidsen (Ariadne), Isabel Leonard (kompositören), Brenda Rae (Zerbinetta), Brandon Jovanovich (Bacchus)

Dirigent: Marek Janowski

 

Föreställningens längd: 2tim 50min inkl paus

 

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Lördag 12/03 2022
    19:00 - 21:50