Live på bio - Dead Man Walking

Scen ur Dead Man Walking

Lördag 21/10 2023 , kl. 19:00 - 22:15

Pris: Vuxen 260kr, ungdom upp till 26 år 205kr
Jake Heggies mäktiga verk får sin efterlängtade Met-premiär i en ny produktion av Ivo van Hove.

Joyce DiDonato är stjärnan i Dead Man Walking.

Dead Man Walking bygger på syster Helen Prejeans memoarer, som handlar om hennes kamp för en dömd mördares själ. Det dramatiska ämnet passar perfekt till Heggies gripande musik och ett libretto av Tony- och Emmy-pristagaren Terrence McNally. Historien blev kanske mest känd som film 1995 med Sean Penn och Susan Sarandon i huvudrollerna. Sedan operans premiär år 2000 har den blivit den mest spelade samtida operan i världen.

Metropolitans dirigent Yannick Nézet-Séguin intar podiet med Grammy-belönade mezzosopranen Joyce DiDonato i huvudrollen som syster Helen. I rollistan finns också Ryan McKinny som den dödsdömde fången Joseph De Rocher, sopranen Latonia Moore som syster Rose och mezzosopranen Susan Graham som De Rochers mor. Kul att veta är att Susan Graham gjorde rollen som syster Helen vid operans ur-premiär för 23 år sedan.

 

Föreställningens längd: 3tim 15min, inkl paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i Stadshusets reception.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor och Nyköpings Teaterförening en del av Riksteatern

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Lördag 21/10 2023
    19:00 - 22:15