Live på bio - La Rondine

Scen ur La Rondine

Lördag 20/04 2024 , kl. 19:00 - 21:50

Pris: Vuxen 260kr, ungdom upp till 26 år 205kr

Passa på att uppleva Puccinis sällan spelade mästerverk La Rondine som livesänds på Nyköpings Teater. 

Hyllade sopranen Angel Blue är den sofistikerade franska kurtisanen Magda och spelar mot tenoren Jonathan Tetelman, som gör sin Met-debut som Ruggero, en idealistisk ung man som erbjuder henne ett alternativ till hennes liv i överflöd. Den bitterljuva kärlekshistorien har ett partitur som kombinerar charmen hos en wiensk operett med romantiken och hjärtesorgen hos italienska klassiker som La Bohème och La Traviata.

Maestro Speranza Scappucci dirigerar Nicolas Joëls art déco-inspirerade produktion som transporterar publiken från hjärtat av det parisiska nattlivet till en drömlik vision av franska Rivieran på 1920-talet. Sopranen Emily Pogorelc och tenoren Bekhzod Davronov – som båda gör sina Met-debuter – kompletterar rollistan som Lisette och Prunier.

La Rondine har också framförts med titeln Svalan i Sverige.

Synopsis

AKT I
Frankrike, 1920-talet. I sitt hem i Paris förklarar Magda, älskarinnan till den förmögne Rambaldo, att sann kärlek inte har något att göra med pengar. Poeten Prunier håller med henne och förutspår att hon kommer att lämna staden för att söka romantik. Bland de andra gästerna finns den unge Ruggero, som just anlänt till Paris. Efter att han har lämnat för restaurangen Bullier tillsammans med Prunier och hans flickvän, Lisette, bestämmer sig Magda för att följa efter dem, utklädd till en butiksflicka och redo för ett äventyr.

AKT II
På Bulliers träffar Magda återigen Ruggero, som inte känner igen henne. De dansar och blir förälskade. När Rambaldo dyker upp berättar Magda för honom att hon har funnit sann kärlek och kommer att lämna honom för att börja ett nytt liv.

AKT III
Magda och Ruggero har bott på Rivieran, men deras pengar börjar ta slut. Ruggero vill gifta sig med henne och målar upp en idyllisk bild av sin familjs hem på landet. Magda är bestört över att han inte vet någonting om hennes förflutna som älskarinna.
När ett brev från Ruggeros mor kommer, där det förklaras att hon är förtjust över att hennes son har funnit en dygdig brud, erkänner Magda att hon kan vara hans älskarinna men aldrig hans hustru. Hon lämnar en förkrossad Ruggero kvar och återvänder till sitt gamla liv.

Föreställningens längd: 2 tim 50 min, inkl. paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor och Nyköpings Teaterförening en del av Riksteatern

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Lördag 20/04 2024
    19:00 - 21:50