Live på bio - Rigoletto

Operan Rigoletto

Lördag 29/01 2022 , kl. 19:00 - 22:10

Prisinformation

260 kr, ungdom upp till 26 år 210 kr
Se Bartlett Shers nyskapande uppsättning av Verdis mästerverk Rigoletto.

Köp av biljett och vaccinationsbevis på evenemang fr om 1 dec

Genom att köpa biljett till det här evenemanget samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget.

Alla deltagare som är 18 år och äldre måste kunna visa upp Vaccinationsbevis tillsammans med legitimation för att kunna komma in på evenemanget. Ungdom mellan 15-17 år ska också kunna uppvisa legitimation.

Personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna, men måste kunna uppvisa läkarintyg tillsammans med legitimation.

Vaccinationsbevis beställs via www.covidbevis.se. OBS! enbart vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten med QR-kod är giltigt.

Kom i god tid till evenemangen då inpasseringen kan ta längre tid än normalt.

Evenemanget kommer att genomföras som planerat enligt FHM´s nya riktlinjer (gällande från 12 jan 2022) med max 120 st personer i publik.

Följande gäller på evenemanget:

  • Varje sällskap måste sitta med 1 meters avstånd till nästa sällskap.
  • Max 8 personer får sitta tillsammans.
  • Tänk på att hålla avstånd mellan sällskap även innan och efter konserten.
  • Handsprit finns i entrén.
  • Ingen biljettförsäljning i kassa innan evenemanget och ingen pausservering.
  • Stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom.

 

 

En ny version av Verdis dramatiska tragedi om hovnarren Rigoletto. Tony Award-pristagaren Bartlett Sher förflyttar handlingen till 1920-talet. Räkna med snygg art deco-scenografi och eleganta kostymer, skapade av två designers som tillsammans vunnit hela åtta Tony Awards.

Barytonen Quinn Kelsey gör rollen som Rigoletto för första gången på Met. I rollen som Gilda ser vi sopranen Rosa Feola. Dirigerar gör Daniele Rustioni.

Den första operan i Giuseppe Verdis ”trilogi” som också inkluderar Trubaduren och La traviataRigoletto kretsar kring tre huvudpersoner: en hovnarr, briljant men trasig till kropp och själ; den sybaritiske adelsmannen han tjänar och narrens naiva tonårsdotter som hamnar mittemellan dem. Det är berättelse om kärleken i alla dess former – föräldrakärlek, romantisk och köttslig kärlek – utspelad med en berusande vacker musik och ett nyanserat och psykologiskt inkännande libretto.

Med en handling som går från förförelse till kidnappning och i slutändan mord är operan i huvudsak berättelsen om en ödesdigert överbelastad ensamstående förälder som desperat vill skydda sin enda dotter.

I rollerna: Quinn Kelsey (Rigoletto), Rosa Feola (Gilda), Piotr Beczała (Hertigen av Mantua)

Dirigent: Daniele Rustioni

 

Föreställningens längd: 3tim 10min, inkl två pauser (OBS! Ingen servering!)

 

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Lördag 29/01 2022
    19:00 - 22:10