Louise Boije af Gennäs, Stjärnfall Live

Louise Boije af Gennäs

Söndag 16/10 2022 , kl. 17:00 - 18:20

Pris: 100 kr Köp
Pris: 100 kr
Musik & Litteratur på ett nytt sätt

I augusti släpps Louise Boije af Gennäs roman Stjärnfall som utspelar sig i samma universum som hennes storsäljare Stjärnor utan svindel, återigen med kärleken i centrum.

Med anledning av boksläppet ger sig Louise ut på en exklusiv turné och stannar till i Nyköping under LitterArt Gästabud. Det blir en nära och intim kväll med författarsamtal varvat med livemusik där Louise själv sjunger med i bandet som leds av gitarristen Richard Krantz. Gästerna kommer få höra berättelsen från Stjärnfall ur ett musikaliskt perspektiv där kända låtar som omsorgsfullt valts ut av författaren själv; boken får på så vis sitt eget soundtrack.

Författarsamtalet leds av Catarina Nitz Kulturchef Sörmlands Media.

Det svenska nittiotalet har några få romaner som kan kallas generationsromaner av den enkla anledningen att de förändrade den litteratur som skrevs efteråt. En av dessa är Louise Boije af Gennäs Stjärnor utan svindel – en roman som fångade en tidsanda, utmanade konventioner och satte hjärtan i brand. Stjärnfall är på ett underbart sätt en litterär tidsresa – tjugofem år bakåt och fram till vår tid – och den visar vad litteratur faktiskt kan åstadkomma: en fiktiv värld som vi alla är en del av och där vi kan undersöka de  formar våra liv.  I Stjärnfall dyker Louise Boije af Gennäs återigen ner i en himlastormande passion och utforskar denna, men utifrån en mer mogen fas av livet tillsammans med huvudpersoner som har andra åtaganden än kvinnorna i Stjärnor utan svindel.

Louise Boije af Gennäs debuterade som författare 1991 och har sedan dess gett ut tolv romaner, däribland Ta vad man vill ha, Stjärnor utan svindel, Högre än alla himlar, Blå koral, Folk av en främmande stam samt Motståndstrilogin. Utöver sitt hyllade författarskap är Louise också verksam som dramatiker. Hon skapade TV-serien Rederiet, och hennes pjäser Bestseller och Kvinna klädd i solen har spelats på Dramaten och Stockholms Stadsteater. Louise är även sångerska och har uppträtt på scener som Café Opera, Fotografiska.

 

Föreställningens längd: 1tim 20min, ingen paus

 

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. Då gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: LitterArt

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Söndag 16/10 2022
    17:00 - 18:20