nyköpingsguiden.se

Måla i akryl

Vill du dra dina första penseldrag eller kanske utveckla ditt redan aktiva målande? Här är både nybörjare och fortsättare välkomna! Vi målar i akryl.

Vem kan gå kursen?

För dig som är nyfiken på och intresserad av att måla. Både nybörjare och du som målat tidigare är välkomna, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar. Du som är nybörjare får vid behov en introduktion i materialkunskap. Alla får sedan löpande individuell handledning

Mål

När kursen är avslutad har du som deltagare fått allmänna kunskaper om konst samt fått utveckla ditt personliga målande på ett kreativt vis.

Kursinnehåll

I kursen får du träna på komposition, färgval och uttryck. Kursen består av 3 olika landskapsmotiv där du utvecklar ditt måleri, kursen avslutas med en egen vald bild att återskapa med akrylfärg. Akrylfärg är snabbtorkande, vattenlöslig målarfärg. Akrylfärgen är anpassad till de moderna behoven att måla snabbt och direkt. Fördelen är att färgen inte kräver stora tekniska kunskaper, den är okomplicerad och inbjuder till experiment och lust!

Kursupplägg

Grupperna består av max 10 deltagare. Vi träffas vid 4 tillfällen. Huvuddelen av tiden består av individuell handledning och arbete med de egna projekten. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du ska nå dina mål.

Litteratur/Material

Material ingår inte i kursavgiften och du behöver vid kursstart köpa akrylfärg, rekommenderar tjockare färg t ex winsor & newton samt pannå eller duk alternativt tjockare papper, gärna storlek 30x40 att måla på. Penslar samt palett och förkläde finns att låna.

Kursledare

Louise Pettersson är en glädjespridare som med glädje vill lära ut av sina kunskaper inom wet on wet teknik i olja samt i akryl målning. Hon har målat en del och har sedan några år tillbaka ett eget galleri/ ateljé ”Våga Måla” och café centralt i Nyköping, där vi kommer att träffas och måla tillsammans under kursen.

 


Kontakt

Adress: Kungsgatan 21, 61131 NYKÖPING

Telefon: 0855094935

E-post: hannele.koski@folkuniversitetet.se

Arrangör: Folkuniversitetet Nyköping