nyköpingsguiden.se

Måleri Wet On Wet

Här jobbar vi i wet on wet teknik med oljefärger. Ett roligt och kreativt sätt att måla på!

Vem kan gå kursen?

För dig som är nyfiken på och intresserad av att måla med olja.Här jobbar vi i wet on wet teknik med oljefärger. Du vägleds steg för steg i målningen med individuell handledning och gemensamma genomgångar. Kursen passar därför både nybörjare och dig som tidigare har målat. Alla får sedan löpande individuell handledning

Mål

Kursdeltagaren ska efter avslutad kurs ha fått ökade kunskaper i måleri inom Wet On Wet, kommit igång med sitt eget bildskapande och fått lust att fortsätta.

Kursinnehåll

I kursen får du träna på komposition, färgval och uttryck. Kursen består av ett landskapsmotiv där du utvecklar denna teknik, kursen avslutas med en egenkomponerad tavla i wet on wet. Du kommer att lära dig tekniken, vilka penslar som används till de olika momenten samt hur du håller penseln mm. Det blir roligt att öva och måla motiv efter motiv. Lär du dig knepen går det fort, enkelt och det blir vackert Vi jobbar med oljefärg som är luktlös samt mycket dryg i pigmenten och räcker länge. Den är av konstnärskvalitet. Alla oljefärger är AP-märkta, dvs produkten har testats av oberoende giftexpert och betraktas som ej giftig.

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter. Gruppstorleken är max 10 deltagare. Vi träffas vid 3 tillfällen. Första tillfället är det teori och vi påbörjar att jobba praktiskt, tillfälle 2 och 3 målar vi gemensamt med kursledarens handledning. För vidare info se hemsidan.

Litteratur/Material

Material ingår inte i kursavgiften. Materialet (färg, medium samt canvasduk) betalas direkt till kursledaren och kostar 320 kr/ gång x 2 (640kr). Info om penslar står i kallelsen. Du lånar verktyg, staffli samt förkläde.

Kursledare

Louise Pettersson är en glädjespridare som med glädje vill lära ut av sina kunskaper inom wet on wet teknik i olja samt i akryl målning. Hon har målat en del och har sedan några år tillbaka ett eget galleri/ ateljé ”Våga Måla” och café centralt i Nyköping, där vi kommer att träffas och måla tillsammans under kursen.


Kontakt

Adress: Kungsgatan 21, 61131 NYKÖPING

Telefon: 0855094935

E-post: hannele.koski@folkuniversitetet.se

Arrangör: Folkuniversitetet Nyköping