Mando Diao

Gruppen Mando Diao framför solnedgång på strand

Fredag 04/02 2022 , kl. 19:00 - 20:30

Pris: 475 kr Köp

Konserten med Mando Diao flyttas till våren-22

Här kommer info från arrangören:

”Mando Diaos konsert den 23 september 2021 flyttas fram till 4 februari 2022. Vi följer noga utvecklingen och sett till rådande situation kommer konserten inte att kunna genomföras under hösten-21 som planerat på Culturum i Nyköping .

Håll i din biljett - den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet. Kontakta culturum@nykoping.se för eventuella biljettfrågor! Ta hand om varandra!”

Eventuell återbetalning av biljetter ska ske senast den 7 juni 2021. Kontakta då culturum@nykoping.se 

 

EN KVÄLL MED MANDO DIAO HÖSTEN 2021 – PÅ SVENSKA

Strax innan sommaren släppte Mando Diao det hyllade albumet I solnedgången, deras första svenska album på åtta år. Nya albumet gick rakt in på toppen av albumlistan, stannade på topp 40 hela sommaren och har hyllats unisont av svensk press. Hösten 2021 beger sig Mando Diao på turné i ett unikt och intimt format och spelar denna gång på konserthus runt om i Sverige – helt på svenska. En av nästa års absoluta höjdpunkter! 

Mando Diao har onekligen satt sin prägel på svensk musik sedan de först intog den svenska rockscenen 2002. Ett band som alltid gått sin egen väg och följt sina visioner, något som resulterat i samarbetet med The Salazar Brothers på Give Me Fire och Gustaf Frödings 100 år gamla diktsamlingar på Infruset. Under karriärens gång har bandet bjudit på hyllade liveframträdanden och en bred sångkatalog som tagit både Sverige och resten av världen med storm.

Mindre än ett år efter senaste albumet Bang och deras insats som husband i På Spåret släppte Mando Diao I solnedgången, deras andra svenskspråkiga album och deras första sedan succén Infruset från 2012. Första singeln Själens skrubbsår kom ut under våren och är skriven av sångaren Björn Dixgårds föräldrar. Nya albumet har hyllats av svensk press och fått positiva recensioner från bland annat Gaffa, Aftonbladet och Göteborgsposten.

Jan Gradvall hyllade skivan i DI Weekend och skrev bland annat detta om sångaren Björn Dixgård:

En sällsynt kraftfull röst som blir ännu mer unik på svenska än på engelska. Hans stämband är som ohyvlad furu, perfekt för att skorra fram rader som själens skrubbsår bränner i natten, livets vandring har satt sina spår.

Som ett av Sveriges mest uppskattade liveband med framträdanden som ryker av explosionsartad energi tar sig Mando Diao denna gång an en mer intim liveupplevelse. Nästa års höst- och vinterturné kommer ta plats på konserthus i 20 städer runt om i Sverige för ett mer avskalat framträdande med deras svenskspråkiga låtskatt.

Vi ser redan nu fram emot att få se fler fängslande framträdanden med Mando Diao – med ny musik och nytt format. Det blir en vacker och njutbar kväll runt om i landet och ett minne för livet för så väl gamla som nya fans av bandet.

 

Kontakt

Arrangör: Frimis Salonger & Nyköpings Arenor

Plats: Culturum

Kommande datum

  • Fredag 04/02 2022
    19:00 - 20:30