Hälsa & Välmående

Medicinsk Yoga

Yoga

Tisdag 02/03 2021 , kl. 17:15 - 18:45

Pris: 1200 Köp

I den alltmer stressfyllda värld vi lever i behövs idag fler kraftfulla verktyg för att bättre skapa balans i våra liv och i vår dagliga tillvaro. Yogaträningen arbetar på många olika nivåer och med flera av kroppens system samtidigt.
Att yoga och meditera tillsammans med andra i grupp är en skön känsla! Du fyller på med lugn, harmoni och förnyad energi!

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har yogat tidigare. Denna yogaform passar de flesta personer, ung som gammal. Det går t.ex. lika bra att sitta på stol som att sitta på golvet för att göra övningar. Yogan vänder sig till dig som vill få mer energi, ett ökat lugn, mjuka upp kroppen och/eller vill få bukt med symptom såväl mentala som kroppsliga.

Mål

Du får grundläggande kunskaper i Medicinsk Yoga. Du bär enkelt det yogiska verktyget med dig, inom dig – och kan ta till olika yogiska tekniker överallt i vardagen.

Kursinnehåll

Vi kommer att göra grundläggande pass i Medicinsk Yoga. Medicinsk Yoga innefattar mjuka kroppsövningar som anpassas efter utövarens förmåga. Du lär dig yogiska andningstekniker, fokuserings- och koncentrationstekniker (t.ex. att yoga med mantra). Varje yogapass avslutas med djupavslappning och meditation. Enkla, sköna tekniker för avslappning, harmoni och energi.

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan 6 ggr. Kursuppehåll vecka 8 (sportlov).

Vi kommer att kunna erbjuda två grupper till våren Kl 17:15 - 18:45 och Kl 19:00-20:20.

Gruppundervisning max 11 deltagare. Medtag egen Yogamatta. 

Kursledare

Monica Lindström är Medicinsk Yogainstruktör, utbildad på Yogakraft i Linköping. Yogar du med mig får du en timme egen tid med dig själv och avslappnande övningar, känner du för att utmana dig själv så påverkar du dina egna övningar tillsammans med mig och gruppen. .

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kontakt

Plats: Fruängsgatan 22 Nyköping

Adress: Sörmland
Telefon: 08-55094935

Kommande datum

  • Tisdag 02/03 2021
    17:15 - 18:45
  • Tisdag 02/03 2021
    19:00 - 20:20