Kurs

Mobilfoto - kreativt mobilfotografering

foto

Lördag 08/05 2021 , kl. 10:00 - 16:00

Pris: 875 Köp

Du får ny inspiration och kontroll över ditt mobilfotograferande samt kunskap om olika typer av appar för bildbehandling och även en del tillbehör.

Mål

Efter avslutad kurs har du fått inspiration till att skapa nya bilder. Du vet hur du får fram en viss stil eller stämning i bilderna. Du får god insikt i vad man kan tänka på när man är på plats och fotograferar. Du lär dig om olika typer av appar för bildbehandling och får tips kring tillbehör som kan vara till stor hjälp.

Målgrupp

Kursen är till för dig som t.ex. vill få snyggare bilder på sociala medier eller vill få till de lite mer personliga mobilbilderna som sticker ut och har det där lilla extra.

Förkunskaper

Detta är en nybörjarkurs, vi tar hand om dig efter dina behov. Ta med dig smartphone och/eller iPad/platta.Tänk på att ha en fulladdad enhet.

Kursmoment

  • Fotografering på given plats för grupp
  • Hur tänker man kring exponering, komposition mm
  • Olika kreativa appar för bildbehandling
  • Återkoppling på dagens fotografering

 

Material

Läraren tillhandahåller studiematerial.

Undervisningsform

Gruppen består av upp till max 7 deltagare.Inga datorer krävs, bildbehandling i medhavda smartphones/plattor.

Om kursledaren

Sandra Nordin Johansson har en bakgrund som pressfotograf med hjärta för det svenska bildreportaget. Efter studier på Fotolinjen - Gotlands Folkhögskola, Bildjournalistprogrammet på Mittuniversitetet och Fotoprojekt på Högskolan för Fotografi arbetade hon bland annat på Borås Tidning och Södermanlands Nyheter. Hennes bilder på publicerade i bland annat Expressen, Lärarnas Tidning, klimatmagasinet Effekt, Södermanlands Nyheter med flera.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till max 7. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kontakt

Plats: Fruängsgatan 22 Nyköping

Adress: Fruängsgatan 22 Nyköping
Telefon: 08-55094935

Kommande datum

  • Lördag 08/05 2021
    10:00 - 16:00