nyköpingsguiden.se

Musik i sommarkväll

”Visor och låtar ur vår musikaliska skattkista” Eva Tjörnebo & Viskompaniet

Observera att biljett behövs.

Eva Tjörnebo & Viskompaniet är en sörmländsk folkmusikgrupp som förra året firade sitt 25-årsjubileum! De har gjort fem CD-skivor, varit Grammis-nominerade och uppträtt i en mängd olika sammanhang. Eva har fått flera utmärkelser för sin vissång, bland annat Ulf Peder Olrogstipendiet. Flera av medlemmarna i gruppen är riksspelmän. Instrumenten som används är: nyckelharpor, durspel, dragspel, mungiga, gitarr, bas, mandolin, tvärflöjt med flera. Kom och lyssna till kärleksvisor, skämtvisor, sjömansvisor.

Även i år arrangeras populära Musik i sommarkväll i Svärta kyrka. Under nio torsdagar bjuds publiken på ett högklassigt utbud.

- Sommarmusiken i Svärta är ett populärt inslag i vårt utbud, säger Per Gustafsson, musiker i Nyköpings församling och den som år efter år håller i arrangemanget. 

Men sommaren 2020 blir en annorlunda konsert-sommar, eftersom regeringen har förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på över 50 personer. 

Till konserterna i Svärta kyrka delas biljetter ut i förväg. Biljetterna är gratis och det finns totalt 40 per konsert. Biljetter - max två per person - hämtas på församlingens expedition i Kyrkans hus två dagar innan konserten - tisdag mellan klockan 10 och 12.


Kontakt

Adress: Svärta kyrka Nyköping

Telefon: 0155-75100

E-post: nykopings.forsamling@svenskakyrkan.se

Facebook: https://www.facebook.com/svenskakyrkannykoping/

Arrangör: Nyköpings församling