Musik på Krogbacken: Claes Janson

Claes Janson

Lördag 02/07 2022 , kl. 18:00 - 21:00

Pris: 200 Köp
BLUES MED HJÄRTA OCH VÄRME! "Gamla bluesgubbar ger sig aldrig!"

Blues- och jazzlegenden Claes Janson är en av vårt lands mest meriterade och omtyckta sångare. Claes musikaliska koncept inbegriper som bekant både jazz, blues, soul och visor och han lyckas alltid fånga lyssnaren med sin bluesiga ton och lekfulla frasering.

Sjungman Janson. Så kallar han sig gärna, den vokale och smått folkkäre mångsysslaren Claes Janson, alltid beredd att borda en estrad för att leverera en vacker visa eller jordnära blues. Måhända även en välkänd schlager eller helt enkelt en pålitlig jazzdänga. Ständigt på vakt navigerar Claes sångskutan med omdömesgill närvaro och generös värme. Den vältajmade barytonrösten fungerar som garanti för en trygg musikalisk seglats, oavsett det råder stiltje och långsam ballad eller blåser upp till krabb sjö och vindsnabba swingmelodier.

Otaliga äro de musiker och grupper som Claes samarbetat med genom åren! Det är enklare att räkna upp de musikanter som han inte har jobbat med. - Har man som jag haft lyckan att samarbeta med duktiga musiker som verkligen vet vad det handlar om, tja då är det liksom bara att åka med. - Det ständiga flackandet landet runt till olika spelplatser är krävande och tar energi, men att stå där på scenen och sjunga känns alltid som en belöning.

Bakom sig på scenen i gamla Oxelösund har Claes med sig Andreas Hellqvist på orgel.

Njut av hemlagad mat och fantastisk musik i en idyllisk skärgårdsmiljö med utsikt över öar och båtliv!

Kontakt

Arrangör: Thord Lindé TonKonst och föreningen Jazz i Nyköping
Adress: Gamla Oxelösundsvägen 28
Telefon: 0155 30422

Kommande datum

  • Lördag 02/07 2022
    18:00 - 21:00