Niklas Natt och Dag åter på Krogbacken

Niklas Natt och Dag

Idag , kl. 14:00 - 15:00

Pris: Fri entré för caféets gäster! Boka
Pris: Fri entré för caféets gäster!
Det är med stor stolthet vi hälsar Niklas Natt och Dag välkommen tillbaka till Oxelö Krog i sommar!

Efter de stora framgångarna med 1793, 1794 och 1795 – den prisbelönta och hyllade trilogin Bellman noir kom Niklas Natt och Dag i höstas med första delen i en ny romansvit som handlar om hans egen släkt. I Ödet och hoppet löser han den svenska medeltidens mest ökända mord – mordet på Engelbrekt. Denna mäktiga, historiska roman tar sin början i juni 1434. Följ med på en lika fascinerande som allmänbildande läsresa! "Niklas Natt och Dag gör medeltiden ruggigt spännande" skrev Lotta Olsson i DN.

År 1434: Kalmarunionen knakar i fogarna. Från Danmark styr Erik av Pommern med osäker hand. Ett uppror bryter ut i norr, lett av bergsmannen Engelbrekt Engelbrektsson. Till hans sida skickas den unge Måns Bengtsson att vinna Engelbrekts gunst för att främja den ätt som bär sköld i guld och blått. På Göksholm vid Hjälmarens strand lämnar han mor, far och syster. En förlorar sig i saknad, en smider ränker om tron och krona, en ges möjlighet att resa sig ur sin broders skugga.

Niklas Natt och Dag är född och uppvuxen i Stockholm och ättling till en av de äldsta ätterna i Sverige. Namnet Natt och Dag kommer från ättens vapenbild: en sköld delad i guld och blått. Under 2018 vann han Crimetime Specsavers Award för bästa deckardebut. 1793 tilldelades Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska debut. År 2020 tilldelades Niklas Natt och Dag ett hederspris av Stockholms stad för att han haft "stor betydelse för kulturlivet i Stockholm". Niklas Natt och Dag är Måns Bengtssons sonson i femtonde led.

Kontakt

Arrangör: Oxelö Krog
Adress: Gamla Oxelösundsvägen 28, Oxelösund
Telefon: 0155 304 22

Kommande datum

  • Tisdag 23/07 2024
    14:00 - 15:00