Nomad

Salamanca Taikon Gonzalez

Söndag 07/04 2024 , kl. 19:00 - 20:30

Pris: 250kr, scenpass 220kr, upp till 26 år 100kr, upp till 26 år scenpass 80kr
En musikalisk berättelse om olika sätt att bo och leva.

Var går gränserna för det allmänt accepterade? Vad betyder det för vår gemenskap, när det sägs som en allmän sanning att alla helst bör äga sitt hem ,helst omgivna av likasinnade, innanför likadana staket?

Livet som nomad innebär ett visst sätt att se på världen, ett annorlunda sätt att uppfatta saker, ett annorlunda förhållningssätt till boende, till arbete, och livet i allmänhet. En gång i tiden var det så de flesta människor levde.

Nomad är baserad på intervjuer med Sofia Jannok och Salamanca Taikon Gonzalez, med rötter i samisk respektive romsk kultur. Deras berättelser sammanflätas och skapar i samspel med musik, sång och dans en pulshöjande och berörande föreställning.

Nomad är ett musikaliskt och poetiskt scenkonstverk som nyfiket och generöst interagerar med sin publik genom existentiella frågeställningar.
Genom personliga historier vill Nomad utforska gränserna för det accepterade, och vad vi får göra avkall på när vi gör avsteg från de outtalade villkoren. Sofias berättar om sin morfar/farfar som höll fast benhårt vid livet med renen, det liv som innebär att man flyttar med renens vandring efter olika, men bestämda, boplatser. De blev nomader enligt lag men rätten till land och vatten försvagades med den definitionen.

Följ med på Sofias och Salamancas spännande resa ur ett samiskt och romskt kulturperspektiv där det bofasta aldrig har varit en norm.

Medverkande: Salamanca Taikon Gonzalez och Sofia Jannok. Musiker: Robert Svärd
Produktion: Riksteatern i samarbete med Arthem.

Foto: Nadim Elazzeh

 

Föreställningens längd: 1tim 30min, ingen paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Teaterförening en del av Riksteatern

Plats: Nyköpings Teater

Adress: Teatertorget, 611 31 Nyköping

Kommande datum

  • Söndag 07/04 2024
    19:00 - 20:30