Ödeläggaren

Maria Kulle

Måndag 10/04 2023 , kl. 19:00 - 21:30

Pris: 240 kr/200 kr med scenpass, under 26 år 100 kr/80 kr med scenpass
En fängslande dramatisering av Christina Herrströms uppmärksammade bok.

En dag knackar det på Christinas dörr och där står en man hon är ytligt bekant med från kyrkan hon nyligen besökt med en vän. I handen har han en påse med tillhörigheter – och sin sexåriga son. De saknar bostad och kanske kan Christina hjälpa dem? Mötet i dörren kommer visa sig vara ödesdigert. Mannen och sonen flyttar in och tre år senare har Christina gått i personlig konkurs och tvingats lämna sin bostad. Hur kunde det gå så här?

Titeln vittnar om den förödande kraft en människa kan ha på en annan människas liv. En berättelse om ont och gott, om mentala övergrepp, medberoende och förnekelse. Om ett livsrum som krymper bit för bit. Pjäsen bygger på en sann historia.

Genom ett storartat skådespeleri får vi ta del av denna intrikata historia där dagboks-anteckningar och minnesbilder ger nycklar vi behöver för att förstå. På scen ser vi skådespelaren Maria Kulle, välkänd för en mängd älskade roller på film och tv, bland annat Fröken Frimans krig. Hösten 2022 ser vi henne i Riksteaterns Tre lite äldre systrar.

Medverkande: Maria Kulle

Produktion: Riksteatern

 

Föreställningens längd: 2tim 30min, inkl paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i biljettkuren i entrén på Culturum.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Måndag 10/04 2023
    19:00 - 21:30