Författarsamtal med Peder Lamm

Porträttbild på Peder Lamm

Lördag 16/10 2021 , kl. 11:00 - 11:45

Pris: 115kr Köp
- Jägare & Redskap. Svensk jakthistoria från koja till slott.

Antikexperten och författaren Peder Lamm berättar om den nyutkomna boken Jägare och redskap. Från koja till slott. Det är ett unikt och omfattande verk som skapats i samarbete med formgivaren Göran Dylén och fotografen Ralf Turander.

Boken behandlar jaktens historia och alla de attiraljer som hör jakten till, från stenåldern och fram till modern tid. En populärvetenskaplig blandning som vänder sig till alla som är intresserade av historia, kultur, arkeologi, konst, etnologi och personhistoria. Hur går egentligen falkjakt till och vem var kung Fredrik den förstes fete jaktkamrat? Och vad är egentligen en hirschfängare?

Peder Lamm är konsthistoriker, värderingsman, designer, föreläsare, redaktör och tv-personlighet. Han är också ledamot av Skånska Akademien sedan januari 2013, stol nummer 4. Efter ett trettiotal år i auktions- och antikbranschen reser han runt och föreläser om antikviteter och kulturhistoria.

Biljetter köpes på nykopingsguiden.se/litterart eller i kassan på Rosvalla eller Turistbyrån. OBS! Ingen biljettförsäljning på plats innan evenemangets början.

 

 

 

Kontakt

Arrangör: LitterArt, i samarbete Stadsvaktens Kulturarvsmuseum

Plats: Stadsvaktens Kulturarvsmuseum

Adress: Västra Kvarngatan 54, Nyköping

Kommande datum

  • Lördag 16/10 2021
    11:00 - 11:45