Quilty & Andy Irvine (IRL)

Quilty & Andy Irvine

Onsdag 15/03 2023 , kl. 19:00 - 21:20

Pris: 250 kr, barn & ungdom upp till 19år 150kr
Quilty fyller 30 år och bjuder in den irländske folkmusik-legendaren Andy Irvine

Biljettsläpp 23 november kl.10.00

Quilty fyller 30 år och firar med att bjuda in den irländske folkmusik-legendaren Andy Irvine till ett musikaliskt möte och turnésamarbete.

Det blir ett rikt konsertprogram som presenterar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer - med utrymme för både samspel och egenart. ”Utöver vår egen stora glädje att få spela och uppträda tillsammans med denna celebritet, vill vi hylla numera 80-årige Andy Irvines livsgärning som musiker, traditionsbärare, vispoet och världsmusik-pionjär.”

Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusik-ikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.

Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet. Inför Folk & Världs-musikgalan 2020 blev Quilty nominerade till utmärkelsen Årets Band.

Konserten genomförs med stöd från Statens Kulturråd och Culture Ireland.

 

Musiker:

Andy Irvine – sång, mandolin, mandola, munspel

Dag Westling – sång, gitarr, five-string banjo, tin whistle

Gideon Andersson - bouzouki, mandolin, bodhran, sång

Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr

Staffan Lindfors – kontrabas, sång

 

Föreställningens längd: 2tim 20min, inkl paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor i samarbete med Scenkonst Sörmland

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Onsdag 15/03 2023
    19:00 - 21:20