Rachmaninoff's Masterpieces

Pianisten Christina Grigoryants sitter vid ett piano

Söndag 29/09 2024 , kl. 17:00 - 19:00

Pris: 270kr, medlem 220kr Köp
Pris: 270kr, medlem 220kr
Kom och lyssna på Christina Grigoryants, en virtuos klassisk pianist som ger sig i kast med de mest dramatiska pianoverken.

Christina Grigoryants är en stor improvisatör. Hennes repertoar inkluderar verk av de stora mästarna som Bach, Mozart, Beethoven, Liszt, Chopin, Schumann, Tchaikovsky, Rachmaninov och Ravel.

Christina kommer från en genuin armenisk musikerfamilj. Båda föräldrarna var musiklärare och hennes far var en välkänd kompositör och bandledare. Som 6-åring påbörjades den musikaliska resan och 1994 antogs hon till den prestigefyllda Gnessin Academy of Music och studerade under auktoriteter som Boris Berlin, Tatiana Pospelova, Larissa Starodubvrovskaya och Alexey Skavrosnky.

Tidigt utvecklades även en passion för jazz, fusion och blues. Hon har varit involverad i många projekt med modern musik, både som solist och i ensemble. Denna konsert ges som bidrag till Rachmaninovs 150 års-jubileum (2023). Rachmaninov är Christina Grigoryants största inspiration och förebild. Hon är en erkänt framstående representant för hans starkt känslosamma och dramatiska kompositioner, som dessutom kräver det yppersta av virtuositet på instrumentet.

Programmet innehåller några av hans mest intressanta kompositioner och är hämtat från Preludierna, Musical Moments och Etudes Tableaux. Rachmaninov-albumet ”Piano Masterpieces” släpptes i december 2022. Som avslutning framförs den sällsynt spelade och mycket krävande originalversionen av Rachmaninovs Piano Sonata nr 2 från 1913.

 

Föreställningens längd: 2tim, inkl paus

Ledsagare fri entré, men biljett behöver bokas.

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Kammarmusikförening

Plats: Culturum

Adress: Hospitalsgatan 4, 611 32 Nyköping

Kommande datum

  • Söndag 29/09 2024
    17:00 - 19:00