Sada Trio

Bild som visar de tre musikerna i Sada Trio

Fredag 20/08 2021 , kl. 19:00 - 21:00

Prisinformation

220 kr, barn 3-18 år: 115 kr, medlem: 185 kr
Ett kreativt möte mellan tre musiker med rötter i Syrien, Irak och Iran

Denna svenskbaserade trio är ett möte mellan tre musiker med rötter i Syrien, Irak och Iran. Deras möte handlar om att söka en ny typ av dialog mellan deras instrument som är oud, qanon och violin. De komponerar musik i olika format, som sedan genom inslag av improvisation och blandning av deras ursprungliga instrumentala kunskaper skapar nya och kreativa musikaliska spår.

Tillsammans i Sada Trio håller de den traditionella orientaliska musiktraditionen vid liv med autentiska orientaliska instrument och mestadels nya, egna kompositioner. Dessa tre musiker har gedigna utbildningar från deras tidigare hemländer liksom vidare fördjupningar i Sverige. De har turnerat i olika konstellationer och med många av de mest namnkunnige musikerna från både mellanöstern liksom Europa. Ahmad Al Khatibs första soloskiva från 2004 med namnet Sada som är det arabiska ordet för röst, som också fått namnge denna trio som bildades 2019.

 

Meverkande

Ahamd AL Khateb – oud

Feras Charestan – qanun

Pedram Shahlai – violin

-----

VIKTIG INFO FRÅN ARRANGÖREN:

Var rädd om dina medmänniskor! Håll avstånd och stanna hemma om du känner dig krasslig.
Fåfängan följer självfallet Folkhälsomyndighetens restriktioner och vi håller oss uppdaterade om läget. För närvarande gäller att man får vara max 4 personer i ett sällskap när man sitter på våra publikplatser eller vid våra cafébord.
För att hålla publikantalet på våra evenemang på tillåten nivå måste alla besökare ha biljett, även små barn. Till barn mellan 0 och 3 år väljer du småbarnsbiljett för 10 kr (fribiljett + serviceavgift).

Kontakt

Adress: Fåfängans väg 4, 611 39 Nyköping
Telefon: 072-2028877

Kommande datum

  • Fredag 20/08 2021
    19:00 - 21:00