nyköpingsguiden.se

Sagodag på slottet

En helt gratis, rolig familjedag med femkamp, pysselverkstad och allsång. Temat är medeltid och sagor och under dagen kommer slottet fyllas med glada sagoväsen

Under fredagen den 7 augusti hålls ett antal aktiviteter för alla barn mellan åldrarna 5-10 i Nyköping. Detta arrangeras av ett glatt gäng feriepraktikanter från Nyköpings kommun och under ledning av föreningen Generator.

Under ledning av slottets alla sagoväsen kommer barnen uppleva en del av slottet som kanske aldrig tidigare setts. Under dagen kommer ett utbud av sagoväsen finnas omkring på området runt slottet, så som kungligheter, en snäll drake, riddare, slottets bönder och många mer. Slottets borggård kommer vara fylld med ett utbud aktiviteter, så som en femkamp med priset att bli dubbad till riddare av slottets egna kung. Det kommer även finnas en pysselverkstad i temat medeltid, ett antal allsånger för barnen och en tipspromenad för hela familjen.

De vuxna kan ta en kaffepaus i vårt lilla fik ute på vallarna. I fiket kommer det att finnas ett utbud av drycker och sötsaker för en liten peng. Detta lilla fik kommer vara under ledning av ett ytterligare glatt gäng feriepraktikanter från Nyköpings kommun.

Denna dag har ingen inträdesavgift och är drop-in, vilket betyder att det är helt fritt att lämna området och återvända vid en senare tidpunkt om så önskas. Alla stationer, aktiviteter och skoj är gratis.


Tillgänglighet

Ojämnt underlag, handikapptoalett finns

Kontakt

Adress: Nyköpingshus

Telefon: 0766558585

E-post: bokning@gamlaresidenset.se

Arrangör: Föreningen Generator - NBV