Kultur & nöje

En hyllning till Björn Afzelius

Guran, Nyberg och Nord spelar. Tecknad porträttbild på Björn Afzelius.

Torsdag 06/05 2021 , kl. 19:30 - 22:00

Pris: 420 kr Köp

Föreställningen är flyttad till 6 maj 2021.

Håll i din biljett – den gäller för det nya datumet.


Gällande frågor om biljetter kontakta arrangören direkt på info@mtlive.se

Hälsningar från arrangören:

Till våra kära biljettköpare!

Tyvärr måste vi meddela att som ni säkert hört och sett så kommer restriktionerna ligga kvar även under hösten-20 eller rättare sagt så får vi inga besked alls från regeringen,  vilket gör att vi varit tvungna att flytta turnén med ”Sånger till Friheten” ytterligare en gång. 

Det är såklart väldigt tråkigt men vi hoppas ni förstår att vi inte har något val. Samma lokaler gäller och era biljetter gäller precis som innan. 

Vi vädjar till er som köpt biljetter att ha förståelse och att vi har försökt göra allt vi kan för att det ska fungera så bra som möjligt för alla parter. Hela produktionen som innefattar producenter, tekniker, musikanter, artister mfl upplever just nu den värsta ekonomiska kris i modern historia. Köpta biljetter kommer gälla till nya datum, vi kommer inte göra några återköp. Det har och är en mycket svår situation inte bara för oss utan hela vår bransch. Att flytta turnéer och inte kunna producera våra konserter är oerhört kostsamt. Vi har två val, det ena är att vi erbjuder återköp av biljetter vilket kommer innebära att vi inte kommer klara den här krisen och gå i konkurs. I ett sådant scenario kommer ingen få sina biljettpengar tillbaka och inte heller någon konsert, det andra alternativet är att vi flyttar fram konserterna till nya datum till då det anses vara säkert att gå på konsert igen och därmed undvika konkurs och ge publiken det som ni betalat för. Vi hoppas ni har överseende med denna svåra situation och att vi ses till våren. 

 

Sånger till Friheten

Det har nu gått 20 år sen Björn Afzelius gick bort efter sviterna av cancer. Björns minne kommer under 2019 & 2020 hedras av några som stod honom mycket nära.

Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.  

Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

Under 2015 –16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné́ känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin.
På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång)
är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.

 

Föreställningens längd: 2tim 30min inkl paus

Biljetter går att köpa på Rosvalla, Culturum, Koordinaten samt Nyköpings Turistbyrå. OBSERVERA: Vid köp en timme innan föreställning gäller endast kortköp.

Kontakt

Arrangör: MT Live AB

Plats: Culturum

Adress: Hospitalsgatan 4, Nyköping
E-post: info@mtlive.se

Kommande datum

  • Torsdag 06/05 2021
    19:30 - 22:00