En hyllning till Björn Afzelius

Framflyttad
Guran, Nyberg och Nord spelar. Tecknad porträttbild på Björn Afzelius.

Torsdag 30/09 2021 , kl. 19:30 - 22:00

Pris: 420 kr Köp

Föreställningen är flyttad till hösten 2021

 

Föreställningen är flyttad till 30 sept 2021.

Håll i din biljett – den gäller för det nya datumet.


Gällande frågor om biljetter kontakta arrangören direkt på info@mtlive.se

Hälsningar från arrangören:

Till våra kära biljettköpare!

Som ni säkert haft på känn så blir det tyvärr ytterligare en flytt av turnén med Guran, Nyberg & Nord och deras hyllning till Björn Afzelius. 

Coronaläget gör att vi återigen behöver flytta fram datumen till hösten 2021, köpta biljetter gäller till nya datum.

Vi hoppas verkligen att turnén går att genomföra till hösten och mycket tyder på att det ska gå, då de flesta blivit vaccinerade fram till dess. Vi erbjuder just nu inte några återköp. Regeringen har nu öppnat upp för ett stöd smittsäkra evenemang, vilket innebär att om vi får detta stöd så går staten in och hjälper till med återbetalningar. 

Det har varit ett väldigt jobbigt år för många och för vår del har de inneburit i stort sett näringsförbud i över ett år nu.

Anledningen till att vi valt att inte erbjuda återköp beror helt enkelt på att om vi hade gjort det, och allt för många valt återköp, så hade vi satt oss själva i konkurs. I slutändan hade det inneburit att de flesta biljettköpare inte hade fått varken pengar tillbaka eller någon konsert. Detta vill vi undvika till varje pris och därför har vi beslutat oss för att göra det val som inneburit minst skada för alla inblandade parter. Vi förstår att de finns de som tycker att detta inte är ett bra val men hoppas och önskar ni förstår att det är en oerhört svår situation för oss att lösa på något annat sätt. 

Vi längtar och ser fram emot att träffa er till hösten igen!

 

Vänliga hälsningar

MT Live

 

Sånger till Friheten

Det har nu gått 20 år sen Björn Afzelius gick bort efter sviterna av cancer. Björns minne kommer under 2019 & 2020 hedras av några som stod honom mycket nära.

Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.  

Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

Under 2015 –16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné́ känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin.
På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång)
är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.

 

Föreställningens längd: 2tim 30min inkl paus

 

Kontakt

Arrangör: MT Live AB

Plats: Culturum

Adress: Hospitalsgatan 4, Nyköping
E-post: info@mtlive.se

Kommande datum

  • Torsdag 30/09 2021
    19:30 - 22:00