En hyllning till Björn Afzelius

Framflyttad
Guran, Nyberg och Nord spelar. Tecknad porträttbild på Björn Afzelius.

Fredag 08/04 2022 , kl. 19:30 - 22:00

Pris: 420 kr Köp

Föreställningen är flyttad till våren 2022

 

Föreställningen är flyttad till 8 april 2022.

Håll i din biljett – den gäller för det nya datumet.

Eventuell återbetalning av biljetter kan ske fram t om 14 okt 2021. Vänligen kontakta culturum@nykoping.se och uppge ditt boknings-/referensnummer och i vilket namn bokningen är gjord.

 

Hälsningar från arrangören:

Till berörda biljettköpare!

Vi måste tyvärr meddela att turnén med Guran, Nyberg och Nord och deras hyllning till Björn Afzelius flyttas till våren 2022. Turnén låg planerad i höst men besked om restriktioner har dröjt och tyvärr så finns det ingen möjlighet att genomföra delar av turnén då de nya restriktionerna inte börjar gälla för en 29 sep. 

Detta gör att vi blir tvungna att flytta fram turnén. Era biljetter gäller med samma platser och samma förutsättningar till de nya datumet. Vi vill tacka för ert tålamod och hoppas på er förståelse. 

Vänliga hälsningar

MT Live  info@mtlive.se 

 

 

Sånger till Friheten

Det har nu gått 20 år sen Björn Afzelius gick bort efter sviterna av cancer. Björns minne kommer under 2019 & 2020 hedras av några som stod honom mycket nära.

Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.  

Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

Under 2015 –16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné́ känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin.
På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång)
är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.

 

Föreställningens längd: 2tim 30min inkl paus

Kontakt

Arrangör: MT Live AB

Plats: Culturum

Adress: Hospitalsgatan 4, Nyköping
E-post: info@mtlive.se

Kommande datum

  • Fredag 08/04 2022
    19:30 - 22:00