nyköpingsguiden.se

Scensommarkväll

Två exklusiva konserter med världsmusikbandet Tarabband på Nyköpingshus.

Sommaren blir lite annorlunda för alla i år och årets upplaga av Scensommarkväll på Nyköpingshus anpassar sig till de rådande omständigheterna. Istället för det planerade programmet bjuds i år på ett unikt tillfälle att uppleva en intim konsert inne på Borggården med Tarabband, det internationellt kända världsmusikbandet från Malmö.

Konserter kl. 17.00 och 20.00 med max 50 personer på varje enligt myndigheternas regler. Fri entré men biljett krävs. Max. 2 biljetter per kund.

Biljetter hämtas ut på Culturum, Turistbyrån Nyköping eller Rosvalla Servicecenter.

Obs! vi önskar att ni uppger en mejladress och/eller telefonnummer vid bokning så att vi enkelt kan nå er om förutsättningarna för konserterna ändras.

Konserten kommer även finnas tillgänglig via streaming. Mer information kommer.

Arrangör: Nyköpings Arenor

Scensommarkväll arrangeras för fjärde året i rad på Nyköpingshus borggård. 

Tarabband är ett kritikerrosat och bejublat band som startades 2008 av irakisk-egyptiska Nadin Al Khalidi och svenska Gabriel Hermansson i Malmö som även fått stort genomslag på den internationella världsmusikscenen och turnerat i bl a Egypten, Marocko, Jordanien, Malaysia och USA. Utsågs till Årets band på Folk -och världsmusikgalan 2017.

Frontfiguren och sångerskan Nadin kom till Sverige som flykting 2001 och hennes texter för samman politiska och sociala ämnen med frågor kring identitet, överlevnad och kärlek; alltid med en strävan för fred och tolerans mellan olika kulturer.

Sångerna är hämtade både från traditionella arabiska sånger och bandets egna kompositioner. Här blandas sufiska influenser med pop och folkmusik så att ”tarab” uppstår, - ett arabiskt begrepp för den extas eller djupa förbindelse som uppstår mellan musiker och publik.

  • Nadin Al Khalidi – sång, saz, mandola
  • Gabriel Hermansson – gitarr, mandola, kör
  • Cassius Lambert – bas, kör
  • Filip Runesson – violin
  • Valter Kinbom/ Fredrik Gille /Amar Chaoui – alternerande på slagverk, kör


Tillgänglighet

Kontakt

Facebook: https://www.facebook.com/nykopingsarenor.se/

Arrangör: Nyköpings Arenor