Shirley Valentine

Maria Lundqvist i rollen som Shirley Valentine

Fredag 25/11 2022 , kl. 19:00 - 21:45

Pris: 695kr, raden/balkong 595kr Köp
Pris: 695kr, raden/balkong 595kr
Se Maria Lundqvist i sin succéföreställning ”Shirley Valentine”

Efter premiären på Maximteatern i Stockholm 2017, gav sig Maria ut på en utsåld Sverigeturné! Publiken och recensenterna jublade ikapp.

 

Maria Lundqvist säger: "När jag fick frågan om att spela Shirley igen blev jag genomlycklig och det började pirra i hela kroppen. Det är få roller jag gjort genom åren som tagit tag i mig så som Shirley gjort. Hon har knockat mig i både skratt och gråt men framför allt har hon fått mig att våga se mitt eget liv som något som mår bra av förändring. Jag älskar Shirleys längtan och hennes tragikomiska försök att vara älskandes i livet  För mig är "Shirley Valentine" en resa i outsinlig skådespelarutmaning tillsammans med makalös njutning". 

 

Shirley Valentine är en hjärtskärande komedi om att våga utmana sina rädslor och slänga sig ut i livet på nytt. När vi möter henne har hennes barn flyttat hemifrån, hon lever i ett kärlekslöst förhållande och som vanligt står hon ensam i sitt kök, lagandes mat, medan hon pratar med väggen. Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig. Plötsligt bjuder hennes väninna Jane med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. Skall hon våga packa sin väska? Skall hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus?

 

Den 10 november 2022 är det nypremiär för en av tidernas mest peppande och härliga feelgood-föreställningar. Ta med era vänner och familj till ”Shirley Valentine”, en gripande och underbart rolig pjäs, skriven av Willy Russel.

Den flerfaldigt prisbelönta skådespelerskan Maria Lundqvist tar er varsamt och djärvt genom denna föreställning i rollen som Shirley Valentine, i en välkomponerad och snygg regi av Edward Af Sillén.

 

Föreställningen produceras av Audere Vivere AB med stöd av Kulturrådet.

 

 

Manus: Willy Russell

Regi & Svensk översättning: Edward Af Sillén

 

Scenograf: Lars Östbergh

Ljusdesign: Mikael Kratt / Dosse Pons

Producent: Maria Lundqvist

Projektledare: Kristoffer Hellström

 

Föreställningens längd: 2tim 45min, inkl paus

 

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. Då gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Audere Vivere AB

Plats: Culturum

Kommande datum

  • Fredag 25/11 2022
    19:00 - 21:45