nyköpingsguiden.se

Skogsbad

Välkommen på en kort introduktion i att skogsbada i Hållets naturreservat - ett sätt att landa i stunden och enbart fokusera på naturen runt omkring dig.

”SKOGSBAD” har blivit ett nytt trendord med det har en lång historia. Ordet kommer från det japanska uttrycket Shinrin-Yoku som går ut på att människans kontakt med naturen anses vara avgörande för hälsan. Att uppleva välbefinnande och harmoni när du landar i stunden där och då och enbart fokuserar på naturen runt omkring dig.

Välkommen på en kort introduktion i att skogsbada. Eva Lundqvist har i 20 år arbetat med friskvård och har över 55 års erfarenhet av att bara vara i naturen. Hon är en utbildad friskvårdsguide som vill lära dig att njuta stilla vid en trädstam.

Skogsbadet pågår i 2 timmar och kostar 250:- i vilket en fikakorg från Fåfängans cafè med bla smoothie och en surdegsfralla ingår. Du köper din plats via Fåfängans hemsida, fafangan.com. Om du har allergier meddelar du det i rutan "Ordernoteringar" när du fyller i dina uppgifter inför köpet här på sidan.

Samling 5 minuter före start vid gärdsgården in till Fåfängans café. Bokad och betald plats är bindande (du får överlåta den) Max antal är 8 st och vi håller ett långt säkerhetsavstånd under den mycket långsamma vandringen som stundvis är helt tyst. Vid fikapaus sitter vi på marken. Ta med kläder efter väder samt något att sitta/ ligga på i skogen, tänk på bra skor. Det kan förekomma mycket mygg pga närheten till ån. Genomförs oavsett väderlek.

Vid frågor om själva skogsbadet rekommenderas PM via Facebook, "Evas Naturstunder". https://www.facebook.com/naturstunder/ alt sms till Eva Lundqvist 070-7683230.

Ingen åldersgräns men du ska förstå och kunna respektera de helt tysta och stilla stunderna som Eva guidar oss genom.

Familjearrangemang för hel grupp går att boka. Enklast genom direktkontakt med Eva.

OBS! Fåfängans medlemsrabatt gäller inte på detta evenemang.


Tillgänglighet

Det finns utedass i naturreservatet tvärs över cykelbanan vid Fåfängan. Parkering görs på Mikaeliskolans parkering vid Folkungavallen (det sitter en tillfällig P-skylt för Fåfängans gäster).

Kontakt

Adress: Fåfängans väg 4, 611 39 Nyköping

Telefon: 070-7683230

E-post: info@fafangan.com

Facebook: https://www.facebook.com/wwwfafangancom

Arrangör: Eva Lundqvist i samarbete med Kulturföreningen Fåfängan