nyköpingsguiden.se

Skrivarkurs

Har du en idé till en novell men vet inte hur du ska börja skriva? Lär känna språkets möjligheter och hitta din inspiration. Utmana din fantasi - kom igång och skriv!

Locka fram dina egna berättelser under kreativa skrivövningar och bli inspirerad av att möta andra som skriver. Vi skriver, pratar skrivtips och utvecklas tillsammans.

Vem kan gå kursen?
Du som vill hitta inspirationen som finns inom dig och komma igång med skrivande. Målet med kursen är att hitta skrivarglädje/lust för fortsatt skapande på egen hand. Inga förkunskaper krävs.

Mål
Målet med kursen är att hitta skrivarglädje och lust för att kunna skapa på egen hand.

Kursinnehåll
Vi arbetar mycket med korta skrivövningar för att släppa kraven på oss själva och komma igång. Genom hemuppgifter och lite längre skrivövningar kommer du att utforska och fördjupa din egen berättarröst. Du möter människor som precis som du är på väg att lära känna språkets möjligheter. Du lär dig tolka och diskutera andras texter. Under kursen går vi igenom strukturer i olika texter, karaktärsgestaltning, berättarröst, att skriva dialog.

Kursupplägg
Kursen är på två tillfällen, två lördagar (3/10 och 17/10) med en veckas uppehåll. Gruppundervisning, max 8 deltagare. Sista tillfället går vi igenom lite tips för att fortsätta skriva på egen hand. Räkna med några timmars hemarbete.

Litteratur/material
Deltagarna tar med eget skrivblock, penna och suddgummi. (Vill du hellre skriva på dator tar du med din egen att skriva på.)


Kontakt

Adress: Hospitalsgatan 11, 61132 NYKÖPING

Telefon: 08-55094935

E-post: hannele.koski@folkuniversitetet.se

Arrangör: Folkuniversitetet Nyköping

skriv.jpg