Slowgold

Slowgold alias Amanda Wernes.

Fredag 23/09 2022 , kl. 20:00 - 21:00

Pris: 315 kr Köp
Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias.

Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar.

I april 2022 släpptes Slowgolds sjunde skiva Kärlek och där Aska var tung och ödesmättad, så har Kärlek ett enklare, intimare och mer direkt språk. Oro och ilska har fått stå tillbaka för klarhet och en lättnad över att ha kommit igenom stormen. Skivan har även sina egna transformationer, den är sin egen berg- och dalbana. Kärlek är precis som Aska inspelat tillsammans med Mattias Glavå, men mixat av Thomas Andrén (Studio Oodion) och Amanda själv.

Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien. På detta album hör man ekon från Cocteau Twins, Nick Drake, Yo La Tengo, The Cure och Stina Nordenstam. Med mer plats för synt och fler melodiska utsvävningar har Slowgold tagit ett steg vidare från tidigare album och samtidigt ytterligare utkristalliserat det egna soundet.

Live är Slowgold Amanda Werne (sång/gitarr), Johannes Mattsson (bas), Erik Berntsson (trummor) och Viktor Hanson (synth/keyboard).

 

Pressröster om ”Kärlek”:

” ut kommer musik som jag upplever som full av liv, skönhet och starka känslor. Det är verkligen fascinerande och det är ju egentligen bara att applådera Slowgolds talang och begåvning.” (GP)

” ”Kärlek” är framför allt ett vackert och hoppfullt album, där även vardagens små ögonblick får lov att uppta hela rymden.” (DN)

” Dessutom har musiken fått det vi i branschen kallar för glitter. Olika ljusa syntar eller slagverk som helt enkelt glittrar i bakgrunden. Men som sagt är det främst gitarrerna och basen som driver musiken, och Wernes fantastiska sångröst såklart.” (Nöjesguiden)

 

Föreställningens längd: 1tim, ingen paus

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Fredag 23/09 2022
    20:00 - 21:00