nyköpingsguiden.se

Solbågar & Regnfjädrar - Nyköpingsvandringen 2020

För åttonde året i rad bjuder Nyköping Stads Teater in till det populära föreställningskonceptet Nyköpingsvandringen. I årets nyskrivna berättelse behandlas kung Gustav III:s tid.

I 2020 års upplaga av Nyköpingsvandringen förflyttas du som publik till Gustav III:s dagar och till det skimmer som låg över dessa. Hans svägerska Hedvig Elisabeth Charlotta, hertiginna av Sörmland och sedermera kung Karl XIII:s drottning, sitter på sin ålders höst och ser tillbaka på sitt händelserika liv i maktens centrum, i sällskap med sin Nyköpingsfödde kammarherre; Casper Wilhelm Mikael Ehrenborgh.

I berättelsen får vi möta människor från både slott och koja, och ta del av spännande livsöden på både lokalt och nationellt plan. Hedvig Elisabeth Charlottas dagböcker räknas idag som ett av de värdefullaste memoarverken i svensk litteratur, och dessa utgör stommen i årets upplaga av Nyköpingsvandringen. Som vanligt blandas humor med allvar i föreställningen och kryddas med en hel del musikaliska inslag.

Antalet biljetter per föreställning kommer i år att vara begränsat, enligt rådande restriktioner.

Gratis för barn under 13 år, men biljett måste hämtas ut. På bokning via webben och köp på Nyköpings turistbyrå, Stadsbibliotektet, Rosvalla och Koordinaten tillkommer 15 kr i serviceavgift.


Tillgänglighet

Toalett, parkering

Kontakt

Adress: Ringvägen 48

Telefon: 0767103272

E-post: info@nykopingstadsteater.se

Facebook: https://www.facebook.com/nykopingsvandringen/

Arrangör: Nyköping Stads Teater