Songs of Boda

Songs of Boda

Fredag 09/08 2024 , kl. 19:00 - 21:00

Pris: 240:- Köp
Pris: 240:-
En av landets främsta förvaltare av klassisk singer-songwriterrotad countryrocktradition kommer på besök!

Songs of Boda är singer-songwritern Daniel Skoglunds musikaliska utpost och namnet härstammar från uppväxten i Borås som på villovägar blev ett smeknamn. Det var någonstans där på skolans talangscen som uppmärksamheten för hans låtar och musicerande startade.
Oavsett vilken riktning och tillfälle som SoB gör musik för så står låten i centrum och Boda vilar med åtminstone ett ben stadigt i den amerikanska folktraditionen och har jämförts med både The Band, War on Drugs och Eric Clapton.

Songs of Boda har beskrivits som "en av landets främsta förvaltare av klassisk singer-songwriterrotad countryrocktradition och skapar stor konst av små händelser ur vardagen”.

Songs of Boda är nu aktuell med sitt nya hyllade album Luxury Items.

2015 släppte SoB sitt första album ”Loophole” och sen dess har hjulen snurrat ytterligare med kritikerrosade albumet ”IAGO” och spelningar i Sverige och utomlands.
2019 släppte även SoB, instrumentala skivan ”MEANWHILIING” och med denna i bagaget följde han med vännen Daniel Norgren ut på vägarna för att spela på några av landets finaste scener.

Tillsammans med dynamiska och namnkunniga musiker* är SoB en riktig liveupplevelse. Det pendlar mellan det trånande delikata och det energiska. Oftast sammanhållet av Skoglunds gitarr och sång. Under 2021 släpptes albumet ”GARLAND” och har mottagits varmt av kritiker.

* Musiker: Anders Grahn (Daniel Norgren, Truls Mörck m.m), Emil Brandqvist (Emil Brandqvist Trio), Gustav Svedung (Fibes oh Fibes, Rilkeensemblen) Edvin Edvinsson (Fibes oh Fibes) Olis Eriksson, Emil Carlsson Rinstad (Kristoffer and the Harbour Heads) m.m

Kontakt

Adress: Fåfängans väg 4, 611 39 Nyköping
Telefon: -

Kommande datum

  • Fredag 09/08 2024
    19:00 - 21:00