Sörjen som blev

Skådespelare i föreställningen Sörjen som blev

Fredag 18/02 2022 , kl. 19:00 - 21:20

Prisinformation

240 kr/200 kr med scenpass, under 26 år 100 kr/80 kr med scenpass
Vi har sett bilderna. Barnen från Finland, med namnskyltar runt halsen.

Köp av biljett och vaccinationsbevis på evenemang fr om 1 dec 2021

Genom att köpa biljett till det här evenemanget samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget.

Alla deltagare som är 18 år och äldre måste kunna visa upp Vaccinationsbevis tillsammans med legitimation för att kunna komma in på evenemanget. Ungdom mellan 15-17 år ska också kunna uppvisa legitimation.

Personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna, men måste kunna uppvisa läkarintyg tillsammans med legitimation.

Vaccinationsbevis beställs via www.covidbevis.se. OBS! enbart vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten med QR-kod är giltigt.

Kom i god tid till evenemangen då inpasseringen kan ta längre tid än normalt.

 

De som kom till Sverige under kriget. Men vilka var de? Vad kände de? Och hur påverkade deras upplevelser kommande generationer? Anna Takanens pappa var ett av dessa finska krigsbarn, och i ”Sörjen som blev” tar hon med oss på en omskakande resa i historien. I en intim och personlig föreställning nystar hon ömsint, långsamt och
smärtsamt upp pappans familjehistoria, och det komplicerade i att vara ett krigsbarns barn.

Föreställningen är sprungen ur Anna Takanens succébok Sörjen som blev från 2019. En familjesaga över tre generationer. Detta är en föreställning för alla som uppskattar en riktigt berörande berättelse, och även för alla som är intresserade av historia. Det finns idag nära 700 000 ättlingar till de finska krigsbarnen i Sverige. ”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen” säger Anna Takanen. 

Denna föreställning berör, väcker tankar, känslor och intresse. Därför är vi glada att erbjuda ett samtal mellan Anna och publiken efter paus.

Medverkande: Anna Takanen Musiker: Harri Kuusijärvi/Niko Kumpuvaara •

Produktion: Riksteatern i samarbete med Lilla Teatern i Helsingfors och Östgötateatern

 

Föreställningens längd: 2tim 20min, inkl paus

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Fredag 18/02 2022
    19:00 - 21:20