Spänning utan snutar

Axel Hellby, Linus Larsson, Stina Roxlund

Lördag 15/10 2022 , kl. 15:00 - 16:00

Pris: Fri entré
Pris: Fri entré
Möt tre romanaktuella Sörmlandsförfattare, Stina Roxlund, Linus Larsson och Axel Hellby

Med utgång i rubriken "Spänning utan snutar" pratar tre romanaktuella Sörmlandsförfattare om skrivprocess, inspiration och hur man gör levande, meningsfull underhållningslitteratur idag.

Debuterande Stina Roxlund, till vardags psykolog, har skrivit Servitrisen, en thriller i två tidsplan med övernaturliga inslag. Tidigare har Stina publicerat noveller i antologier, dikter i Svensk Poet 2011, och en barnbok om mardrömmar. Stina har säsongat i Chamonix, skrikit sig igenom ett bungyhopp i Nya Zeeland och kan steppa. Författare hon ser upp till är Jenny Jägerfeldt, Meg Wolitzer och Joyce Carol Oates.

Linus Larsson, lärare och författare till sju böcker om allt från politik till lycka, följer skurken snarare än hjälten i Den mediterande mördaren. Linus har bott med buddhistmunkar i Thailand, bestigit tio länders högsta berg på tio dagar, arbetat i Londons finanskvarter och varit kommunpolitiker. Bland hans inspiratörer hittar vi Claes Holmström, John Irving, Arto Paasilinna och Charles Bukowski.

Axel Hellby, skrivarpedagog och redaktör, berättar i sin första roman Sönderfall om kärnkraft, våld och vanligt folk. Axel har jagats av ridande polis i Australiens öknar och översatt feministisk dramatik. Till omistliga författare räknar han Sara Danius, William Gibson och Annika Norlin.

Under LitterArt Gästabud möter vi trion i ett dynamiskt samtal om spänningsromaner och skrivande, där publiken är välkommen att fråga och diskutera.

 

Samtalets längd: 1tim, ingen paus

Kontakt

Arrangör: Axel Hellby, Linus Larsson, Stina Roxlund & Galleri Fiskhuset

Plats: Galleri Fiskhuset, Behmbrogatan 11B, 611 34 Nyköping

Kommande datum

  • Lördag 15/10 2022
    15:00 - 16:00