Kurs

Stickning nybörjarkurs

Stickning

Torsdag 28/01 2021 , kl. 17:30 - 19:45

Pris: 950 Köp

Innehåll

Vi börjar från grunden med baskunskaper, uppläggning, aviga och räta maskor, minskning och ökning samt att maska av. Du lär dig läsa mönster och tyda diagram. Vi pratar om olika material och vilket garn som lämpar sig till vad. Redan första gången kan du få hjälp att börja sticka en enkel disktrasa.

 

Kursupplägg

Gemensamma genomgångar av olika moment och uppgifter varvas med individuell handledning. Praktiskt arbete i liten grupp med max 6 deltagare och möjlighet att sticka individuellt mellan kurstillfällen. Kursen är på 4 tillfällen.

 

Målgrupp

Kursen passar både vuxna och ungdomar.

 

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs. Kursen hålls på nybörjarnivå.

 

Material

Ta gärna med stickor & garn. Kursledaren har kompendium,

 

Kursledare

Pia Zollner har stickat mer eller mindre hela sitt liv, i början mycket enkla saker men hon vill hela tiden utmana sig själv i sitt kreativa skapande så nu blir det mer och mer stickande, för Pia är stickning lite som meditation det ger ett inre lugn och en stor tillfredställeslse att få göra nåt med sina händer. Hon vill lära andra hur kul det är att göra nåt med händerna som faktiskt blir något. Pia vill hålla tradionen med att sticka vid liv och inviga gamla som unga i stickningens mysterier.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 6 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kontakt

Adress: Fruängsgatan 22 Nyköping
Telefon: 0855094935

Kommande datum

  • Torsdag 28/01 2021
    17:30 - 19:45